Tesla China submits a fresh application for the Model Y, now featuring an optional radar support system

Tesla China paraqet një aplikim të ri për Modelin Y, tani duke shfaqur një sistem opsional mbështetës radar

Sipas dosjeve të fundit me Ministrinë e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit të Kinës (MIIT), Tesla ka paraqitur një kërkesë për miratimin e një Modeli të ri Y. Ajo që vlen të përmendet është se ky skedar liston radarin si një veçori opsionale për Modelin e ri Y.

MIIT publikoi së fundmi një katalog modelesh të hapura për shqyrtim publik dhe Modeli i ri Y ishte në mesin e listimeve. Reagimet nga publiku në lidhje me këto automjete do të pranohen nga data 17 deri më 23 tetor.

Raportuar nga CNEV Post, përfshirja në katalogun e MIIT shihet shpesh si hapi përfundimtar i rëndësishëm rregullator përpara se një automjet të vihet në dispozicion të konsumatorëve.

Në katalogun MIIT, Tesla Model Y i ri bëri hyrjen e tij me dy emërtime të reja të modeleve: TSL6480BEVAR3 dhe TSL6480BEVAR4. Këto modele janë të pajisura me një motor të vetëm i aftë për të dhënë një fuqi maksimale prej 220 kW. Për më tepër, ato përmbajnë bateri LFP me burim nga CATL, një furnizues i vjetër i baterive të Tesla-s.

Tesla begins domestic delivery of new Giga Shanghai-built Model Y

Ajo që është intriguese është se Modeli i ri Y i listuar në katalogun e MIIT ofron opsione për radarin, si dhe stile të ndryshme të rrotave dhe dritat e mjegullës së përparme. Sipas katalogut, dimensionet e Model Y janë 4,750 mm në gjatësi, 1,921 mm në gjerësi dhe 1,624 mm në lartësi, me një bazë rrote prej 2,890 mm. Shpejtësia maksimale e automjetit tregohet si 217 km/h (134 mph).

Tesla Model Y është bërë automjeti më i shitur i kompanisë në Kinë, veçanërisht javët e fundit pasi tregu parashikon dërgesat fillestare të Modeli 3 i përmirësuar, i referuar shpesh nga entuziastët e EV si Modeli 3 Highland. Më 1 tetor, Tesla prezantoi Modelin Y të përditësuar në Kinë me përmirësime të vogla, duke ruajtur çmimin e tij fillestar prej 263,900 RMB (36,120 dollarë).

Duke gjykuar nga postimet e fundit në mediat sociale, dërgesat e Modelit të ri Y në Kinë duken të ketë filluar tashmë. Kështu, mbetet për t'u parë nëse TSL6480BEVAR3 dhe TSL6480BEVAR4 korrespondojnë me Modelin Y që janë dorëzuar tashmë ose nëse ato u përkasin modeleve që ende nuk kanë arritur te konsumatorët.

 

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Reuters.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.