Tesla China Commences Delivery of Enhanced Model 3 Highland to Customers

Tesla China fillon dërgimin e klientëve të Modelit të Përmirësuar 3 Highland

Thatësirës në dërgesat e brendshme të Tesla Model 3s në Kinë i ka ardhur fundi. Sipas një njoftimi të fundit në mediat sociale kineze nga prodhuesi i automjeteve elektrike, dërgesat e klientëve të Tesla Model 3 të përmirësuar, të njohur si Project Highland në komunitetin EV, kanë filluar tani.

Deklarata e Tesla China në Weibo theksoi disa përmirësime në Modelin 3 të ri, duke filluar nga dritat e pasme të integruara dhe "fenerët e krahut të lehtë" në pjesën e jashtme deri tek shtimi i ndriçimit të ambientit RGB dhe sediljeve të ajrosura në brendësi. Njoftimi theksoi gjithashtu se Modeli 3 i përditësuar përfshin një sistem të ri pezullimi që synon të rrisë komoditetin e automjetit.

Model 3 i përmirësuar u prezantua në Kinë më 1 shtator. Fillimisht, automjeti ishte në dispozicion për para-shitje në vend, dhe vetëm më 19 tetor filluan shitjet zyrtare të Modelit të ri 3 në Kinë. Pavarësisht se automjeti ishte zyrtarisht i hapur për porosi, dërgesat e klientëve lokalë të sedanit të rinovuar tërësisht elektrik ishin përkohësisht në pritje. Kjo pauzë tani ka përfunduar me njoftimin e Teslës në Weibo.

Tesla China starts customer deliveries of upgraded Model 3 HighlandTesla China starts customer deliveries of upgraded Model 3 Highland

Tesla China aktualisht ofron dy versione të Modelit 3 të përmirësuar - variantin bazë me rrota të pasme (RWD) duke filluar nga 259,900 RMB (afërsisht 35,500 dollarë) dhe me motor të dyfishtë me të gjitha rrotat Varianti i Drive (AWD) duke filluar nga 295,900 RMB (rreth 40,400 dollarë). Para përditësimit të Highland, Modeli 3 në Kinë filloi me 231,900 RMB (rreth 31,700 dollarë) për versionin RWD. Për më tepër, një variant i Performancës ishte i disponueshëm me 331,900 RMB (rreth 45,300 dollarë).

Një dokument i lëshuar nga Ministria e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit të Kinës dha disa njohuri për sedanin e përmirësuar tërësisht elektrik. Kjo përfshinte madhësitë e paketës së baterive për Modelin 3 të ri, të cilat u deklaruan si 60 kWh për variantin RWD dhe 78.4 kWh për AWD me motor të dyfishtë. Faqja e porosive të Tesla China për Modelin 3 të përmirësuar tregon gjithashtu një kohë të parashikuar të dorëzimit prej 6-9 javësh për porositë e reja të automjetit.

Aktualisht, modeli 3 i përmirësuar i Tesla prodhohet ekskluzivisht në Gigafactory Shanghai, prodhimi më i madh i Tesla objekti me prodhimin më të lartë, që shërben si qendra kryesore për eksportet e automjeteve. Në letrën e përditësimit të Tesla-s për tremujorin e tretë 2023, Giga Shanghai u vu re se kishte një kapacitet vjetor prej mbi 950,000 automjetesh, duke nënkuptuar një potencial të rëndësishëm për prodhimin e sedanëve të Model 3 si për tregun vendas kinez ashtu edhe për tregjet ndërkombëtare.

 

-------Ky artik është pjesërisht i shkëputur nga Reuters.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.