Tesla making first steps to launch business in Chile

Tesla bën hapat e parë për të nisur biznesin në Kili

Tesla po fillon sulmin e saj në tregun kilian duke ndërmarrë hapa kryesorë paraprak. Kompania ka regjistruar zyrtarisht emrin e saj në qeverinë kiliane dhe ky regjistrim, i publikuar më 28 shtator, përshkruan qartë synimet e Teslës në vend. Këto synime përfshijnë një spektër të gjerë aktivitetesh automobilistike, duke filluar nga importi dhe eksporti deri te prodhimi, tregtimi, shpërndarja dhe shitja e automjeteve, me një theks të veçantë te automjetet elektrike (EV).

Si pjesë e tij strategjia e zgjerimit, Tesla ka filluar tashmë procesin e krijimit të një pranie lokale në Kili. Në tetor, raportet nga Teslarati theksuan se Tesla kishte postuar disa vende pune në vend. Ndër pozicionet e shpallura janë role kritike për një hyrje të suksesshme në treg, duke përfshirë një Menaxher të Përgjithshëm të Vendit, një Këshilltar Shitjesh të Tesla dhe Teknik Shërbimi. Kjo lëvizje nënkupton angazhimin e Tesla-s për të ndërtuar një ekip të përkushtuar për të mbështetur operacionet e saj dhe shërbimin ndaj klientit në Kili, ndërsa ajo hyn në tregun e Amerikës së Jugut.

Të gjitha pozicionet e reklamuara së fundi nga Tesla ishin të përqendruara në Santiago dhe rajonin metropolitane përreth, duke sinjalizuar fokusin fillestar të kompanisë në vendosjen e një pranie në kryeqytetin e Kilit.

Përveç ndjekjeve të saj për automobila, Tesla është regjistruar gjithashtu aktivitetet që lidhen me prodhimin e energjisë dhe ruajtjen e energjisë elektrike në Kili, siç raportohet nga Reuters. Ky regjistrim më i gjerë tregon se Tesla po shqyrton një qasje të shumëanshme për operacionet e saj në vend, duke përfshirë potencialisht prodhimin e automjeteve elektrike dhe sipërmarrjet e lidhura me energjinë.

Nëse Tesla vazhdon me planet e saj në Kili, kjo do të shënonte Operacioni i parë i drejtpërdrejtë i kompanisë në kontinentin e Amerikës së Jugut. Kjo lëvizje do të devijonte nga spekulimet e mëparshme në lidhje me zgjerimin e ardhshëm të biznesit të Tesla-s. Ndërsa kompania kishte njoftuar një vendndodhje të re Gigafactory në fillim të vitit, Elon Musk, CEO i Tesla, sugjeroi mundësinë e zbulimit të një vendndodhjeje tjetër deri në fund të vitit 2023.

Aktualisht, Tesla ka objekte prodhuese në të dy anët e globit, me Gigafabrika në hemisferat lindore dhe perëndimore. Zgjerimi në Amerikën e Jugut do të përfaqësonte një lëvizje strategjike për të përmbyllur praninë e saj globale, duke e bërë atë kontinentin e katërt ku Tesla ka një strukturë prodhimi, duke iu bashkuar Amerikës së Veriut, Evropës dhe Azisë.

Ndërsa thashethemet kanë qarkulluar për Teslën potencialisht duke vendosur një prani në vende të ndryshme, duke përfshirë Francën, Indinë, Indonezinë, Kanadanë dhe Korenë e Jugut, nuk është dhënë asnjë konfirmim zyrtar në lidhje me ndërtimin e një fabrika Giga në Kili. Megjithatë, lëvizja për të regjistruar aktivitete të ndryshme biznesi në vend sugjeron që Tesla është duke eksploruar dhe konsideruar në mënyrë aktive zgjerimin e operacioneve të saj në këtë rajon, duke paraqitur një shtesë intriguese në linjën e impianteve të prodhimit të kompanisë. Për përditësimet më të fundit, qëndroni të sintonizuar për njoftimet zyrtare nga Tesla. Nëse keni ndonjë koment, shqetësim ose pyetje, mos ngurroni të kontaktoni me email në joey@teslarati.com or në Twitter @KlenderJoey. Për më tepër, këshillat e lajmeve mund të dërgohen te tips@teslarati.com.

 

----------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Teslarati.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.