Tesla earnings crucial for Elon Musk post setbacks

Të ardhurat nga Tesla janë vendimtare për Elon Musk pas pengesave

Përmbledhje
Me raportin e fitimeve të së martës në afërsi, CEO i Tesla Musk është nën presion të shtuar për të qetësuar investitorët se pengesat e fundit janë thjesht pengesa të paparashikuara dhe jo sinjale të një trajektoreje në rënie. Fitimet dhe konferenca e së martës përfaqësojnë një moment kritik për Tesla dhe Musk, i përshkruar si "një nga momentet më të rëndësishme në historinë e kompanisë" sipas analistëve të Wedbush.

CEO i Tesla-s, Elon Musk është nën presion të shtuar përpara raportit të fitimeve të së martës për të siguruar investitorët se pengesat e fundit janë thjesht lemza të paparashikuara, dhe jo shenja të një rënieje të afërt. Prodhuesi i makinave elektrike, i cili pa rritje të shpejtë gjatë pjesës më të madhe të viteve 2022 dhe 2023, është përballur me sfida që analistët argumentojnë se kanë intensifikuar rëndësinë e raportit të tremujorit të parë.

Fitimet e së martës dhe telefonata e konferencës përfaqësojnë një moment 'bëj ose thyej' për Tesla dhe Musk, duke shënuar 'një nga momentet kryesore në historinë e kompanisë në këndvështrimin tonë', sipas një shënimi nga Wedbush.

Me hyrjen në vitin 2024, entuziastët e Teslës po përgatiteshin për një udhëtim më sfidues. Lidershipi i pakrahasueshëm i Musk më parë në sektorin e automjeteve elektrike (EV) po përballej me konkurrencë të shtuar nga konkurrentët, duke çuar në një varg uljesh çmimesh.

Sidoqoftë, realiteti ka rezultuar të jetë edhe më i tronditur nga sa pritej.


Pasi zbuloi një 8 zhgënjyese.Rënie 5 për qind në dërgesat e tremujorit të parë më 2 prill, Tesla njoftoi javën e kaluar synimet e saj për të reduktuar fuqinë punëtore me mbi 10 për qind.

Pas këtij zhvillimi, Tesla njoftoi me shpejtësi synimin e saj për të ringjallur një paketë kompensimi prej 56 miliardë dollarësh për Musk, e cila ishte shfuqizuar nga një vendim gjykate.

Në fund të javës së kaluar, Tesla njoftoi një tërheqje të Cybertruck-ut të saj për shkak të një problemi të përshpejtimit. Për më tepër, ka pasur spekulime rreth vendosjes së planeve për 'Model 2', i cili parashikohet të jetë një automjet i tregut masiv dhe të përballueshëm.

Në një shënim pozitiv, Musk ka treguar se kompania do të zbulojë një 'Robotaxi' këtë verë. Megjithatë, analistët kanë ngritur shqetësime për sigurinë që po hedhin dyshime në afatin kohor për këtë automjet.

Stephanie Valdez Streaty, drejtore e njohurive të industrisë në Cox, vuri në dukje, "Ka shumë konfuzion në lidhje me drejtimin e kompanisë", duke përmendur një rënie prej më shumë se 40 përqind në çmimin e aksioneve të Tesla në 2024 si dëshmi e kapjes.

Investitorët po kërkojnë 'qartësi më të madhe në strategjinë e tyre', shtoi ajo. “Mund të përfundojmë me shumë pyetje pa përgjigje.'

"Dyshimet në rritje -

Musk ka kaluar periudha sfiduese me Teslën më parë, të tilla si përpjekjet në 2018 për të rritur prodhimin e automjetit Model 3 ndërsa po luftonte me rregullatorët e letrave me vlerë të SHBA për shkak të një flirtimi të shkurtër me privatizimin kompania.

Wall Street është mësuar me stilin e paparashikueshëm të Musk dhe afatet e relaksuara në lidhje me objektivat për ngarje autonome dhe inovacione të tjera, duke festuar ndërsa Tesla dha një seri rezultatesh të forta të nxitura nga rritja e vazhdueshme e të ardhurave.

Megjithatë, ndërsa perspektiva financiare zbehet, analistët po shprehin skepticizëm më të theksuar.

Raportet e fundit nga analistët e JPMorgan Chase hodhën poshtë shpjegimet e Tesla-s për dërgesat e saj dërrmuese, të cilat ia kishin atribuar çështjet faktorëve si ndërprerjet e transportit në rajonin e Detit të Kuq dhe një sulm të dyshuar për zjarrvënie në fabrikën e saj gjermane.

JPMorgan "i kushtoi pak besim" këtyre shpjegimeve, pavarësisht se tregjet i pranuan kryesisht ato, deklaroi banka e investimeve në një raport.

"Pushimet e rëndësishme të shpallura dje, që rezultojnë në një reduktim të kapacitetit të prodhimit me njerëz, duhet të largojnë çdo dyshim se rënia e dërgesave vjen nga ulja e kërkesës dhe jo nga problemet e ofertës."

Javën e kaluar, analistët e Deutsche Bank ulën Teslën në një "mbajtje", duke përmendur shqetësimet për vonesën e përfolur të Model 2 që nuk u kompensua nga nisma Robotaxi.

"Shtyrja e zhvillimit të Model 2 rrit rrezikun e mungesës së automjetit të ri në linjën e konsumatorëve të Tesla për të ardhmen e parashikueshme, gjë që mund të vazhdojë të frenojë vëllimin dhe çmimin e saj për shumë vite në vijim," vuri në dukje raporti i Deutsche Bank. .

Deutsche Bank vërejti se njoftimi i Musk për zbulimin e Robotaxi në gusht "nuk nënkupton gatishmërinë e teknologjisë", duke vënë në dukje "pengesat teknologjike, rregullatore dhe operacionale" që mund të pengojnë qëndrueshmërinë e saj tregtare.

"Ne jemi të shqetësuar për rrezikun e rëndësishëm të ekzekutimit që lidhet me zhvillimin e teknologjisë Robotaxi dhe besojmë se vendosja e flotës mund të jetë vite larg," paralajmëroi Deutsche Bank."

Artikulli është shkëputur nga Economic Times.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.