Best Strategies to Finance Your Tesla Purchase

Strategjitë më të mira për të financuar blerjen tuaj Tesla

Shumë pak njerëz kanë fondet e nevojshme për të blerë plotësisht një automjet të çdo llojshmërie. Shumica duhet të financojnë blerjen e automjetit të tyre për ta përballuar atë fare. Duke pasur parasysh që edhe modelet më të ulëta të Tesla-s kushtojnë afërsisht 30,000 dollarë, është e nevojshme të shikoni se cilat opsione financimi janë të disponueshme për blerjen tuaj Tesla.

Kini parasysh rezultatin tuaj të kreditit

Pak do ta kishin menduar ndonjëherë se një numër treshifror mund të kishte një ndikim të tillë në jetën e tyre. Sidoqoftë, kjo është pikërisht ajo që përfaqëson rezultati i kreditit. Është një numër treshifror që ka një ndikim të madh në aftësinë tuaj për të marrë hua paratë që ju nevojiten për të blerë një makinë.

Nuk ka teknikisht asnjë kërkesë minimale të pikës së kreditit për një blerje Tesla. Sidoqoftë, duhet të parashikoni që do t'ju duhet të paktën një rezultat i mirë krediti për të marrë financim. Kreditorët duan të punojnë me njerëz që ata e dinë se do t'i paguajnë. Kjo do të thotë që ata do të shpenzojnë një sasi të konsiderueshme kohe duke marrë parasysh rezultatin tuaj të kreditit përpara se t'ju huazojnë fondet e nevojshme për një blerje Tesla.

Ju mund të huazoni paratë e nevojshme për një blerje Tesla nga banka juaj. Nëse vendosni ta bëni këtë, do t'ju duhet informacioni i mëposhtëm:

  • Emri i bankës
  • Të dhënat e kontaktit të mbajtësit të barrës
  • Shuma e saktë e huasë


Ky informacion duhet t'i jepet Tesla-s në mënyrë që ata të dinë saktësisht se nga kush po i huazoni paratë.

Huazo direkt nga Tesla

Është e mundur të blini një Tesla nëpërmjet një kompanie financuese të brendshme me vetë Tesla. Kompania ofron një proces të thjeshtë dhe të drejtpërdrejtë për ata që kërkojnë financim për automjetin e tyre Tesla direkt në faqen e saj të internetit:

Për të financuar automjetin tuaj me një kredi ose qira, duhet të paraqisni një kërkesë kredie. Pas vendosjes së porosisë, regjistrohuni në llogarinë tuaj Tesla për të konfirmuar detajet e dorëzimit, për të plotësuar informacionin e pagesës dhe për të filluar aplikimin për kredi. Për të blerë një automjet me kredi, do t'ju duhet të zgjidhni financuesin tuaj dhe të jepni informacionin e sigurimit, si numrin tuaj të sigurimeve shoqërore, numrin e telefonit dhe informacionin e vendbanimit dhe punësimit për të plotësuar kërkesën tuaj për kredi.

Mund të merrni një vendim të shpejtë nëse jeni miratuar për financim ose jo për automjetin tuaj Tesla. Në fund të fundit, ju dëshironi një përgjigje të shpejtë në mënyrë që të dini nëse kualifikoheni për Tesla për të cilën po aplikoni sot. Nëse nuk jeni në gjendje të merrni financim direkt nga Tesla për ndonjë arsye, mund të provoni një huadhënës të palës së tretë për t'ju ndihmuar të merrni fondet që ju nevojiten për të marrë automjetin Tesla që dëshironi.

Sa duhet të prisni të paguani?

Është e arsyeshme të pyesni veten se sa mund të parashikoni të paguani për Teslën tuaj. Sa më i mirë rezultati juaj i kreditit, aq më pak do të paguani në interes. Faktorë të tjerë ndihmojnë në përcaktimin e pagesës mujore që duhet të bëni për Teslën tuaj. Për shembull, duhet të mendoni për kohëzgjatjen e afatit të huasë që po shikoni. Sa më e gjatë të jetë kohëzgjatja e afatit të kredisë, aq më pak do të paguani çdo muaj. Megjithatë, kjo do të thotë se do t'ju duhet më shumë kohë për të paguar plotësisht automjetin.

Faktori i fundit që duhet marrë parasysh është se sa është çmimi origjinal për automjetin Tesla që keni zgjedhur të blini. Sa më i shtrenjtë të jetë modeli, aq më shumë do të duhet të paguani çdo muaj.

Si të merrni një Tesla nëse nuk keni kredi të mirë

Jo të gjithë kanë marrë vendime perfekte në lidhje me financat e tyre në të kaluarën. Ata që kanë bërë disa gabime më herët në jetën e tyre në lidhje me mënyrën se si e trajtojnë kredinë, mund të kenë vështirësi të marrin hua për të blerë një Tesla. Megjithatë, ata duhet të jenë të qetë dhe të kuptojnë se është ende e mundur të kapin një Tesla.

Disa gjëra që mund të ndihmojnë dikë me një rezultat krediti më pak se të përsosur të marrë në dorë një Tesla përfshijnë:

Pranoni një normë më të lartë interesi

Ata me pikë krediti më të ulëta do të duhet të pranojnë faktin se duhet të shikojnë pranimin e një kredie me një normë interesi më të lartë. Norma më e lartë e interesit është e nevojshme sepse huadhënësi po merr një rrezik më të madh për dikë me një rezultat krediti më të ulët sesa do të bënte me dikë me një rezultat më të mirë krediti. Nëse ende mendoni se mund të bëni pagesat, atëherë kjo mund të jetë e pranueshme pavarësisht.

Punoni me një bashkënënshkrues

Një bashkë-nënshkrues mund të vendosë emrin e tij në letrat e huasë për një Tesla me ju. Ata po vënë emrin dhe kredinë e tyre në linjë kur e bëjnë këtë. Ju duhet të jeni të respektueshëm për atë që ju ofrojnë duke bërë këtë. Në të njëjtën kohë, kjo mund ta bëjë huadhënësin shumë më të gatshëm për t'ju dhënë hua sesa do të ishte ndryshe.

Krahasimi i huadhënësve të dyqaneve

Nuk ka dyshim se krahasimi i blerjeve midis huadhënësve të ndryshëm është një mënyrë ideale për të gjetur tarifat më të mira të mundshme. Jo vetëm që huamarrësit mund të marrin një normë më të mirë interesi për kreditë e tyre, por ata gjithashtu mund të kualifikohen për një kredi kur nuk mund të kenë ndryshe.

Këto janë disa nga gjërat që duhet t'i hidhni një sy nëse keni pasur një histori të përafërt krediti në të kaluarën. Ju mund të keni bërë disa gabime në mënyrën se si i keni trajtuar paratë tuaja më parë. Megjithatë, ju mund të tërhiqeni dhe ta vendosni veten në formë më të mirë për të marrë financimin që ju nevojitet për të ecur përpara.

Rrisni paradhënien

Më në fund, një strategji që mund të përdorni për të rritur shanset tuaja të miratimit për financimin e Tesla-s tuaj është të hiqni një paradhënie më të madhe se sa ishit të përgatitur të hidhnit më parë. Sa më e madhe parapagimi juaj, aq më shumë rrezikoni me kredinë që keni marrë. Prandaj, huadhënësi mund të jetë i sigurt se keni më shumë në linjë dhe ka më shumë gjasa të shmangni mospagimin nëse keni vendosur një paradhënie të madhe në kredinë tuaj Tesla.

Bëj çfarë mundesh për të rritur sasinë e parave që shpenzon për një blerje Tesla. Kjo mund të nënkuptojë të punosh për disa muaj për të kursyer fondet e nevojshme për të bërë një paradhënie të konsiderueshme. Bëni gjithçka që duhet të bëni për të rritur aksionet tuaja në atë që po blini.

Ka diçka të veçantë në zotërimin e një Tesla dhe ju duhet të bëni gjithçka që mundeni për ta realizuar atë. Merrni çdo hap me qëllim dhe me kujdes për të marrë financimin që ju nevojitet për të zotëruar një Tesla.

-------Ky artik është pjesërisht i shkëputur nga MarketWatch.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.