SpaceX completes a successful static fire test of the Starship spacecraft.

SpaceX përfundon një test të suksesshëm zjarri statik të anijes kozmike Starship.

SpaceX vazhdon avancimin e saj drejt fluturimit të katërt të Starship, duke arritur një test të suksesshëm zjarri statik të anijes 29.

Gjatë provës, Anija 29 ndezi të gjashtë motorët Raptor për afërsisht katër sekonda në jastëkun nën-orbital B në Starbase. Ky test gjeneroi një re të konsiderueshme pluhuri dhe pas pastrimit, Anija 29 mbeti e paprekur, megjithëse me mospërputhje të vogla të pllakave të mbrojtjes së nxehtësisë.

Pas këtij suksesi, SpaceX planifikon të kryejë një tjetër provë zjarri statike, të ngjashme me testin e Ship 28, duke përdorur një motor Raptor për të simuluar një djegie nga orbita. Nëse ky test vazhdon pa probleme, Anija 29 do të shkojë përpara në fazën tjetër të rëndësishme, që përfshin vendosjen e saj në majë të Booster 11 për një provë të veshjes së lagësht, një hap më afër fluturimit të katërt provë.

Gwynne Shotwell, Presidente dhe COO e SpaceX, përmendi rishikimin e vazhdueshëm të të dhënave nga fluturimi i tretë provë, krahas përgatitjes së një raporti për Administratën Federale të Aviacionit (FAA).

Sipas Kevin Coleman nga FAA, nuk pritet të lindin çështje të mëdha gjatë hetimit, duke lejuar potencialisht fluturimin e katërt provë të vazhdojë që në maj. FAA e konsideron fluturimin e mëparshëm testues të suksesshëm, pa shqetësime të rëndësishme për sigurinë.

Në vendin e prodhimit të Starbase, Booster 4 iu nënshtrua çmontimit për skrapim. Fillimisht i planifikuar si i pari që do të fluturonte, Booster 4 u vjetërua për shkak të zhvillimeve të shpejta të SpaceX.

Përveç Booster 11, i përgatitur për fluturimin e katërt provë, SpaceX ka të paktën gjashtë përforcues të tjerë në faza të ndryshme prodhimi. Sa i përket Starships, aktualisht janë tetë të përfunduara ose në ndërtim e sipër.

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.