SpaceX successfully completes a static fire test for Starship

SpaceX përfundon me sukses një test statik zjarri për Starship

SpaceX po bën përparim të shpejtë me programin Starship. Ata kanë përfunduar së fundmi zjarrin statik inaugurues të Starship të destinuar për misionin e pestë.

Duke përdorur të gjashtë motorët Raptor, Starship 30 filloi fazën e tij të testimit. Në pritje të miratimit nga Administrata Federale e Aviacionit, SpaceX parashikon kryerjen e fluturimit të katërt Starship, ndoshta brenda muajit të ardhshëm ose më shumë.

6 motorët, të përbërë nga 3 Raptors në nivelin e detit dhe 3 Raptors me vakum, u ndezën për rreth 4 sekonda përpara se të fikeshin. Ky zjarr statik mund të shënojë zjarrin përfundimtar për Starship në vendin aktual të nisjes, pas instalimit nga SpaceX të një kanali të ri të flakës dhe stendës së testimit celular në vendin e tij të testimit të Massey aty pranë.

Duke supozuar se Fluturimi 4 vazhdon siç është planifikuar, Starship 30 , së bashku me Super Heavy Booster 12, mund të nisë brenda një muaji në pritje të miratimit të shpejtë nga FAA dhe gatishmërisë së vendit të nisjes. Booster 12 i është nënshtruar tashmë 2 testeve të rezistencës ndaj kriposjes.

Ndërkohë, në Starbase, SpaceX vazhdon testimin e montimit të nisjes, më së fundi duke u fokusuar në shpejtësinë e krahëve të shkopinjve të planifikuar për kapjen e Super Heavy Booster. Testi i fundit shënoi mbylljen më të shpejtë deri më tani, megjithëse përmirësimet e mëtejshme ka të ngjarë të sigurojnë një kapje të sigurt.

Për më tepër, SpaceX ka përfunduar 2 teste krio-rezistente në Super Heavy Booster 13, duke shtuar një automjet tjetër në radhë në pritje të tij kthehu për të fluturuar në qiell.

Ndërsa muaji po shpaloset, ne parashikojmë që Super Heavy Booster 11 dhe Starship 29 të kthehen në vendin e lëshimit për grumbullim dhe një provë të veshjes së lagur. Në pritje të një procesi të qetë, SpaceX do të presë miratimin e nisjes nga FAA.

Kur parashikoni se do të ndodhë Fluturimi 4 dhe a besoni se do të arrijë më shumë se fluturimi i tretë?

Artikulli është shkëputur nga Teslarati.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.