SpaceX is on the verge of obtaining approval for its third Starship launch as the Federal Aviation Administration (FAA) concludes its investigation.

SpaceX është në prag të marrjes së miratimit për nisjen e tretë të Starship-it ndërsa Administrata Federale e Aviacionit (FAA) përfundon hetimin e saj.

 

SpaceX është në prag të marrjes së lejes për nisjen e saj të tretë Starship, duke shënuar progres pasi Administrata Federale e Aviacionit (FAA) përfundoi hetimin e saj të nxitur nga nisja e dytë.

Testi i dytë i Fluturimit të Integruar (IFT-2) për Starship ndodhi më 18 nëntor 2023, me shpërthime gjatë nisjes që çuan në një hetim të plotë të FAA. Si përforcuesi i fazës së parë Super Heavy ashtu edhe ai i Epërm (Starship) përjetuan shpërthime, duke bërë që FAA të nënvizojë nevojën për ndryshime të ndryshme për të adresuar shqetësimet e sigurisë, mjedisit dhe rregullator.

FAA specifikoi se SpaceX duhet zbatoni veprime korrigjuese dhe siguroni një modifikim të licencës përpara nisjes së ardhshme. Me hetimin tani të mbyllur, SpaceX-it i kërkohet të modifikojë licencën e saj dhe t'i japë informacionin e nevojshëm FAA-së, duke demonstruar se ka zbatuar veprime korrigjuese në përforcuesin Super Heavy dhe në fazën e sipërme të Starship.

Nga 17 korrigjuesit veprimet në lidhje me përforcuesin e fazës së parë Super Heavy, rregullimet përfshijnë ridizajnimin e harduerit të automjetit, modelimin e përditësuar të sistemit të kontrollit, rivlerësimin e analizave të motorit bazuar në të dhënat e fluturimit dhe algoritme të përditësuara të kontrollit të motorit. 10 veprimet e mbetura korrigjuese për fazën e sipërme përfshijnë ridizajnimin e harduerit, ndryshimet operacionale, përditësimet e analizës së ndezshmërisë, instalimin e mbrojtjes shtesë nga zjarri dhe përditësimet e udhëzimeve dhe modelimit.

Megjithë veprimet korrigjuese të nevojshme, afërsia me pastrimin sinjalizon se Fluturimi tjetër testues i Starship mund të jetë i afërt. Ndërsa SpaceX pret miratimin e FAA, përfundimi i hetimit i afron ata më pranë qëllimit.

SpaceX ka një plan ambicioz për vitin 2024, duke synuar të nisë Starship të paktën nëntë herë. Ky plan përputhet me licencën e rishikuar të kompanisë të paraqitur në fillim të vitit, duke reflektuar angazhimin e tyre për të avancuar zhvillimin dhe testimin e Starship.
-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.