SpaceX Achieves Milestone: 300th Falcon 9 Rocket Launched in Successful Starlink Mission

SpaceX arrin momentin historik: raketa e 300-të Falcon 9 lëshohet në misionin e suksesshëm Starlink

SpaceX shënon nisjen historike të 300-të të Falcon 9 me sukses të Starlink

Në një vorbull 24 orësh për SpaceX, kompania festoi lëshimin e saj të 300-të të raketës Falcon 9, një arritje që përfshinte tre misione brenda të njëjtit afat kohor. Misioni historik, i cili u zhvillua të enjten në mbrëmje, shfaqi vendosjen e satelitit Starlink nga Baza e Forcave Hapësinore Vandenberg në Kaliforni në orën 13:34. PST.

Faza e parë e Falcon 9 ekzekutoi një kthim të përsosur në Tokë pak më shumë se tetë minuta pas nisjes, duke arritur një ulje vertikale të saktë në anijen drone "Natyrisht që unë ende të dua" të vendosur në Oqeanin Paqësor. Veçanërisht, ky përforcues specifik i Falcon 9 më parë kishte pësuar vetëm një lëshim dhe ulje, me misionin e tij inaugurues të dedikuar gjithashtu për një lëshim satelitor Starlink.

Njëkohësisht brenda periudhës 24-orëshe, SpaceX ekzekutoi dy lëshime shtesë - USSF- 124, orkestruar nga Komanda e Sistemeve Hapësinore të Forcave Hapësinore të SHBA-së dhe misioni IM-1 nga Intuitive Machines. Këto misione nënvizojnë angazhimin e pamëshirshëm të SpaceX për avancimin e aftësive të eksplorimit të hapësirës dhe vendosjes së satelitëve.

Misioni Starlink pa lëshimin e suksesshëm të 22 satelitëve të internetit me shpejtësi të lartë, duke zgjeruar më tej mbulimin global të plejadës Starlink. SpaceX vazhdon të përsosë teknologjinë e saj të raketave të ripërdorshme, e ilustruar nga kthimi efikas i fazës së parë të Falcon 9, duke kontribuar në qëllimin e kompanisë për të arritur akses në hapësirë ​​me kosto efektive.

Starlink, i njohur për ofrimin e internetit me shpejtësi të lartë të përballueshme në mbarë botën, kohët e fundit ka marrë miratimin rregullator për të operuar në Izrael dhe zona të zgjedhura të Rripit të Gazës. Për më tepër, SpaceX forcoi praninë e saj në sektorin e lidhjes duke bashkëpunuar me Hawaiian Airlines për të përmirësuar shërbimet WiFi gjatë fluturimit, duke shfaqur më tej shkathtësinë dhe ndikimin e rrjetit satelitor Starlink.

 

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.