Elon Musk Receives Nomination for Nobel Peace Prize, According to Reports

Sipas raporteve, Elon Musk është nominuar për Çmimin Nobel për Paqen

Ligjvënësi norvegjez, Marius Nielsen i Partisë së Progresit, thuhet se ka nominuar Elon Musk, CEO i Tesla dhe SpaceX, për Çmimin Nobel për Paqen. Nielsen theksoi mbrojtjen e Musk për lirinë e fjalës dhe pranoi ndihmën e Starlink për Ukrainën në konfliktin e saj me Rusinë si bazë për nominimin.

Si anëtar i Komitetit të Energjisë dhe Mjedisit të Norvegjisë, Nielsen paraqiti nominimin e Musk për çmimin prestigjioz. Procesi përfshin krijimin e një liste të shkurtër të kandidatëve deri në fund të marsit, me Komitetin Norvegjez të Nobelit që zbulon shumicën e votave të tij në tetor. Ceremonia e ndarjes së çmimeve pritet të bëhet në mbyllje të vitit.

Marius Nielsen, ligjvënësi norvegjez që propozoi Elon Musk për Çmimin Nobel për Paqen, theksoi kontributet e rëndësishme të Musk përmes kompanive të ndryshme të teknologjisë. Nielsen theksoi rolet e Musk në themelimin, zotërimin ose udhëheqjen e këtyre kompanive, të gjitha të përkushtuara për përmirësimin e shoqërive, zgjerimin e njohurive si për Tokën ashtu edhe për hapësirën dhe nxitjen e komunikimit dhe lidhjes globale. Sipas Nielsen, përpjekjet e Musk kanë luajtur një rol vendimtar në bërjen e botës një vend më të ndërlidhur dhe më të sigurt, siç raportohet nga New York Post.

Marius Nielsen, ligjvënësi norvegjez që propozoi nominimin e Elon Musk për Çmimin Nobel të Paqes, theksoi ndikimin e Musk në lirinë e fjalës përmes X, platforma e mediave sociale e njohur më parë si Twitter. Nielsen pretendoi se kontributet e Musk lejuan diskutime globale, shkëmbim idesh dhe mirëkuptim të ndërsjellë, duke kontribuar ndjeshëm në prosperitetin dhe paqen botërore. Nielsen theksoi rëndësinë e opinioneve të ndryshme dhe të të menduarit kritik në nxitjen e evolucionit dhe bashkëpunimit.

Për më tepër, roli i Musk në ndihmën e luftës së Ukrainës kundër Rusisë nëpërmjet Starlink u vlerësua. Zyrtarët ukrainas vlerësuan Starlink për mundësimin e komunikimit midis trupave pavarësisht përpjekjeve të Rusisë për të kufizuar aksesin e Ukrainës në internet.

Ndërsa emërimi i Elon Musk mund të ngjall polemika për shkak të natyrës së tij polarizuese, vlen të përmendet se kjo nuk është hera e parë që një figurë e diskutueshme është emëruar nga një anëtar i Partisë së Progresit të Norvegjisë. Në vitin 2020, Christian Tybring-Gjedde, gjithashtu nga Partia e Përparimit, emëroi Presidentin e atëhershëm të SHBA-së, Donald Trump për Çmimin Nobel për Paqe, duke përmendur rolin e tij në ndërmjetësimin e Marrëveshjeve të Abrahamit. Çmimi Nobel për Paqe 2020 iu dha në fund Programit Botëror të Ushqimit.

 

 

---------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

 

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.