Tesla is reportedly planning to commence the production of its next-generation electric vehicle, internally referred to as "Redwood," around the middle of 2025, according to a recent report.

Sipas një raporti të fundit, Tesla raportohet se po planifikon të fillojë prodhimin e automjetit të saj elektrik të gjeneratës së ardhshme, të referuar nga brenda si "Redwood", rreth mesit të vitit 2025.

Tesla, tashmë e vendosur fort si një prodhues i zakonshëm i automjeteve me renditjen shumë të suksesshme Model Y në mesin e automjeteve më të shitura në botë, ende i mungon një konkurrent në segmentin e makinave të përballueshme. Pavarësisht statusit premium të Model 3 dhe Model Y, raportet e fundit sugjerojnë se Tesla është duke u përgatitur për të prodhuar automjetin e saj elektrik të gjeneratës së ardhshme, të quajtur nga brenda "Redwood", rreth mesit të vitit 2025.

Burimet e njohura me çështja zbuloi se Tesla ka njoftuar furnitorët e saj për planet për të filluar prodhimin në një platformë të re, duke synuar një treg më me kosto efektive. I referuar si "Redwood", ky model i ardhshëm përshkruhet nga të brendshëm si një crossover kompakt. Furnizuesit thuhet se morën "kërkesa për kuota" nga Tesla për modelin "Redwood" vitin e kaluar.

Prodhimi i parashikuar për automjetin e përballueshëm është vendosur në rreth 10,000 njësi në javë, duke sinjalizuar një objektiv të rëndësishëm por të arritshëm për shkak të avancimeve të pritshme në platformën e gjeneratës së ardhshme të Tesla-s. Prodhimi është planifikuar të fillojë rreth qershorit 2025, me prodhim në shkallë të plotë që ka të ngjarë të fillojë në vitin 2026, sipas një burimi.

Në përgatitje për automjetin e përballueshëm, Tesla thuhet se është angazhuar në praktika standarde të industrisë si çmontimi një Honda Civic për të studiuar teknikat konvencionale të prodhimit. Vlen të përmendet se automjetet e gjeneratës së ardhshme të Tesla pritet të përqafojnë procesin e veçantë të prodhimit të kompanisë.

Tesla e ardhshme e përballueshme, e parashikuar të fillojë me rreth 25,000 dollarë, u përmend në biografinë e CEO Elon Musk nga Walter Isaacson . Musk shprehu entuziazëm gjatë mbledhjes vjetore të aksionerëve të kompanisë, duke pretenduar se risitë e projektimit dhe prodhimit për EV-të e gjeneratës së ardhshme do të vendosnin standarde të reja të industrisë. Ai la të kuptohet gjithashtu për një aspekt unik të planit të prodhimit, me automjetin e përballueshëm duke u ndërtuar së bashku me një robotaksi të dedikuar të projektuar ekskluzivisht për shërbime autonome të udhëtimit.

 

 

--------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.