Signals of Concern for Tesla in the U.S. Amidst EV Growth

Sinjalet e shqetësimit për Teslën në SHBA mes rritjes së automjeteve elektrike

Tesla e gjen veten në një vend të vështirë. Prodhuesi kryesor i makinave elektrike së fundmi informoi punonjësit e tij për pushime nga puna që tejkalojnë 10% të fuqisë punëtore, me dy drejtues të lartë që njoftuan largimin e tyre. Duke shtuar presionin, Tesla raportoi një rënie të konsiderueshme në shitje në fillim të këtij muaji, duke ofruar 387,000 makina globalisht në tremujorin e parë, duke shënuar një rënie prej 8.5% nga e njëjta periudhë e vitit të kaluar. Rrjedhimisht, stoku i kompanisë ka rënë me mbi 35% këtë vit, duke përfshirë një rënie prej 5.5% të hënën.

Megjithë statusin e saj si prodhuesi më i madh i automjeteve elektrike, i njohur si pionier në sektorin e EV, Tesla duket se po humbet kontrollin e saj pasi prodhuesit e tjerë të automjeteve, vendas dhe ndërkombëtarë, forcojnë ofertat e tyre për EV. Ford, për shembull, pa një rritje prej 86% në shitjet e EV në tremujorin e parë, duke u pozicionuar si marka e dytë më e shitur e EV në SHBA. dërgesat në krahasim me një vit më parë. Në Kinë, Tesla përballet me konkurrencë të ashpër nga rivalët lokalë ndërsa tregu i automjeteve elektrike evoluon. Ndërsa shitjet e përgjithshme të automjeteve elektrike kanë pësuar një ngadalësim të lehtë në muajt e fundit, parashikimet afatgjata mbeten optimiste, të nxitura nga imperativi për të reduktuar emetimet dhe evoluimin e peizazheve të politikave në mbarë botën. Pavarësisht nga roli kryesor i Teslës në popullarizimin e automjeteve elektrike, sfidat e fundit, duke përfshirë ngecjen në inovacion dhe sjelljen polarizuese nga CEO Elon Musk, kanë gërryer pjesën e saj të tregut në Shtetet e Bashkuara. Qasja jokonvencionale e Musk, duke u fokusuar në risitë novatore si Cybertruck dhe teknologjia e vetëdrejtimit, ndryshon nga strategjitë tradicionale të prodhuesve të automjeteve për përditësimet në rritje dhe prezantimet e modeleve të reja. Ndërsa kjo strategji përputhet me vizionin ambicioz të Musk, ajo paraqet rreziqe në peizazhin konkurrues të automobilave. Me ndryshimet e politikave që favorizojnë miratimin dhe prodhimin e EV, rritja e ardhshme e tregut të EV duket e pashmangshme.

Ky artikull është shkëputur nga Economic Times.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.