Xiaomi CEO acknowledges Tesla's distinct edge over other electric vehicle rivals.

CEO i Xiaomi pranon avantazhin e veçantë të Tesla-s ndaj rivalëve të tjerë të automjeteve elektrike.

CEO i Xiaomi Lei Jun komentoi së fundmi avantazhin unik të Tesla-s në tregun e automjeteve elektrike. Sipas Jun, Tesla ka aftësinë për të rritur çmimet e automjeteve të saj elektrike, një strategji që e veçon atë nga konkurrentët që rrezikojnë humbje të konsiderueshme duke u përpjekur të njëjtën gjë.

Xiaomi po përgatitet të zbulojë EV-në e saj të parë, SU7, në afërsisht një javë. Çmimi fillestar për SU7 pritet të jetë rreth 36,948 dollarë (266,000 RMB), me çmimin e modelit më të lartë në 46,671 dollarë (336,000 RMB). Ndërsa SU7 i Xiaomi pozicionohet me një çmim më të lartë në krahasim me shumë automjete të tjera EV në Kinë, Jun theksoi avantazhin e veçantë të Tesla në treg.

Jun theksoi se ndërsa kompanitë e tjera mund të ofrojnë opsione EV më të përballueshme, ato përballen me sfida të nënçmimi i mundshëm dhe konkurrenca e ashpër nga lojtarët e njohur. Në të kundërt, reputacioni i Teslës për makinat elektrike elektrike cilësore dhe infrastrukturën e fuqishme të karikimit e lejon atë të marrë në konsideratë rritjen e çmimeve pa pësuar humbje të konsiderueshme.

Jun shprehu admirim për qasjen e Teslës, duke vënë në dukje se në peizazhin aktual të EV, Tesla qëndron si e vetmja kompania është mjaft e sigurt për të rritur çmimet. Pavarësisht se nuk kryeson në vëllimin e shitjeve në Kinë, prania e fortë e Tesla-s dhe modelet e suksesshme si Modeli Y demonstrojnë fuqinë e saj konkurruese në nivel global.

Strategjia e çmimeve të Tesla-s i mundëson asaj të ruajë konkurrencën dhe të lundrojë në mënyrë efektive në peizazhin e tregut në zhvillim të automjeteve elektrike. Sa i përket SU7 të Xiaomi-t, Jun beson se do të ofrojë konkurrencë të fortë për modele si Model 3, duke përmendur specifikimet superiore, materialet cilësore dhe kostot konkurruese të burimit. Ndërsa çmimi fillestar mund të jetë nën shqyrtim, qershori mbetet optimist për rregullimet e mundshme përpara lançimit zyrtar të SU7 në tetë ditë.

 

 

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.