The growth of Australia's electric vehicle charging infrastructure has been significantly propelled by the impact of Tesla's Supercharger V3 network.

Rritja e infrastrukturës së karikimit të automjeteve elektrike të Australisë është nxitur ndjeshëm nga ndikimi i rrjetit Supercharger V3 të Tesla-s.

Australia përjetoi një rritje të konsiderueshme në rrjetin e saj publik të karikuesve të shpejtë DC për automjetet elektrike gjatë tremujorit të katërt 2023, me rrjetin Supercharger V3 të Tesla-s që kryeson ngarkimin. Sipas njohurive nga Raporti i Karikuesit Publik të Shpejtë të Automjeteve Elektrike Australiane të Next System, Supercharger V3 i Tesla luajti një rol kyç, duke kontribuar mbi gjysmën e zgjerimit të karikimit të automjeteve elektrike në vend.

Raporti gjithëpërfshirës përdori të dhëna nga Carloop, duke përfshirë detaje të tilla si numri i vendeve të karikimit të EV, stallat e karikimit dhe kapaciteti i përgjithshëm i instaluar. Në tremujorin e katërt të vitit 2023, Australia dëshmoi shtimin e një kapaciteti mbresëlënës 50,500 kW të ngarkuesit të instaluar. Kjo shifër e jashtëzakonshme qëndron në kontrast të plotë me të njëjtën periudhë të vitit 2022, kur vetëm 13,600 kW të kapacitetit të instaluar të karikuesit EV iu shtua rrjetit publik të karikimit.

Ndikimi i Supercharger V3 të Tesla në infrastrukturën e karikimit të automjeteve elektrike të Australisë ishte i rëndësishëm , që përbën 30,500 kW ose 60% të të gjithë kapacitetit të ri në tremujorin e katërt të 2023. Zgjerimi përfshinte ngritjen e 126 vendeve të reja Supercharger V3, secila e aftë për të dhënë deri në 250 kW fuqi për automjet.

Tesla prezantoi Superchargerët e saj V3 në 2019, duke theksuar një reduktim prej 50% të kohës së karikimit në krahasim me sistemet e mëparshme. Me shpejtësinë maksimale që arrin 250 kW për makinë, një Model 3 me rreze të gjatë që funksionon me efikasitet maksimal mund të rikuperojë deri në 75 milje karikim në vetëm pesë minuta.


Pavarësisht se ka një pjesë të tregut prej 10% bazuar në numrin e papërpunuar të vendeve të karikimit të EV në Australi, Tesla shkëlqen në njësitë totale të karikimit dhe kapacitetin e përgjithshëm të instaluar, siç theksohet nga raporti i Next System. Mesatarja e 5.9 karikuesve për faqe Tesla në Australi tejkalon mesataren e rrjeteve të tjera me më shumë se tre herë, dhe vetë karikuesit mburren me vlerësime më të larta të fuqisë. Kjo nënvizon përkushtimin e Tesla-s për të krijuar vende të karikimit të automjeteve elektrike që mund të strehojnë më shumë automjete dhe të ofrojnë shërbime të besueshme të karikimit të shpejtë.

 

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.