Reuters has reported that Tesla intends to commence the production of new electric vehicles by mid-2025.

Reuters ka raportuar se Tesla synon të fillojë prodhimin e automjeteve të reja elektrike nga mesi i vitit 2025.

Sipas burimeve të njohura me këtë çështje, Tesla ka informuar furnitorët e saj për qëllimin e saj për të filluar prodhimin e një automjeti të ri elektrik të tregut masiv, i referuar brenda vendit si "Redwood", nga mesi i vitit 2025. I përshkruar nga dy persona të brendshëm si një crossover kompakt, ky model përputhet me vizionin e gjatë të CEO të Tesla, Elon Musk për të prezantuar automjete elektrike të përballueshme dhe robotaksi vetëdrejtues të ndërtuar mbi platformat e makinave elektrike të gjeneratës së ardhshme dhe me kosto efektive.

Linja e Tesla-s, duke përfshirë një makinë të premtuar të nivelit fillestar 25,000 dollarë, synon të konkurrojë me automjete më ekonomike me benzinë ​​dhe numrin në rritje të automjeteve elektrike buxhetore si ato nga BYD e Kinës. Veçanërisht, BYD tejkaloi Tesla-n si prodhuesi kryesor në botë i EV në tremujorin e fundit të 2023.

Megjithëse Musk fillimisht u zotua të zbulonte një makinë 25,000 dollarë në 2020, një plan që më vonë u pezullua dhe më pas u ringjall, oferta më e përballueshme e Tesla, sedani Model 3, aktualisht fillon nga 38,990 dollarë në Shtetet e Bashkuara. Vitin e kaluar, Musk shprehu shqetësime për normat e larta të interesit që mund të ndikojnë në kërkesën e konsumatorëve për blerje të mëdha si makina.

Në ndjekje të projektit "Redwood", Tesla dërgoi "kërkesa për kuota" tek furnitorët vitin e kaluar, duke parashikuar një vëllim prodhimi javor prej 10,000 automjetesh, sipas dy burimeve anonime. Data e parashikuar e fillimit të prodhimit është qershor 2025.

Pavarësisht se nuk iu përgjigj kërkesave për koment, planet e Tesla për automjetet kompakte të gjeneratës së ardhshme ishin një temë kyçe midis investitorëve përpara raportit të rezultateve tremujore, ku kompania pritet të parashikojë një rritje prej 21% në dërgesat e vitit 2024. duke mos arritur objektivin vjetor afatgjatë të Musk prej 50% të vendosur tre vjet më parë.

Musk njoftoi më parë se Tesla po punonte në mënyrë aktive në dy produkte të reja me një vëllim të mundshëm të shitjeve vjetore të kombinuara prej 5 milionë automjetesh. Ai theksoi teknikat e tyre superiore të dizajnit dhe prodhimit në krahasim me standardet e industrisë gjatë mbledhjes vjetore të aksionerëve të Tesla në maj.

Në përputhje me informacionin nga biografia e Walter Isaacson për Musk të publikuar në shtator, planet e ardhshme të Tesla përfshijnë zhvillimin e një robotaksi të lirë dhe një makine elektrike të nivelit fillestar 25,000 dollarë, bazuar në të njëjtën arkitekturë automjeti. Musk kishte deklaruar në vitin 2022 se një taksi e dedikuar vetë-drejtuese me një dizajn futuristik do të prezantohej në vitin 2024. Pavarësisht historisë së Tesla-s për mungesën e objektivave të nisjes dhe çmimeve, kompania synon të përgjysmojë koston e automjeteve të saj të gjeneratës së ardhshme, siç u përshkrua nga Musk dhe drejtues të tjerë në mars të vitit të kaluar.

Sipas një burimi të brendshëm, tendenca historike e Tesla-s për të qenë tepër optimist për lançimin e produkteve të reja sugjeron që prodhimi i vëllimit të konsiderueshëm për modelin e përballueshëm pritet të fillojë më realisht në vitin 2026. Elon Musk kishte deklaruar një vit më parë se modeli i përballueshëm do të kishte prodhimin e tij fillestar në fabrikën e Tesla në Teksas.

Megjithatë, nxjerrja e një fitimi nga këto automjete elektrike më miqësore me buxhetin paraqet një sfidë të konsiderueshme për shkak të kostove të larta që lidhen me bateritë dhe vështirësive tradicionale në prodhimin e automjeteve cilësore por të lira.

Në një përpjekje për të mbledhur njohuri për prodhimin e makinave më me kosto efektive, Tesla thuhet se ka çmontuar një Honda Civic, i cili ka një çmim fillestar prej 23,950 dollarë në Shtetet e Bashkuara, sipas dy burimeve të veçanta.

Arkitektura e ardhshme e Tesla-s, e referuar nga brenda si "NV9X", parashikohet të përfshijë dy ose më shumë modele, siç zbulohet nga dy individë dhe vërtetohet nga një prej burimeve fillestare.

Përveç Teksasit, planet e Tesla shtrihen në prodhimin e makinave më të përballueshme në fabrikën e saj pranë Berlinit. Raportohet gjithashtu interes për ngritjen e një fabrike në Indi me qëllimin specifik të prodhimit të automjeteve elektrike me kosto më të ulët, siç u përmend në burimet e mëparshme.

Tesla, një lojtar i madh në tregun e automjeteve elektrike, aktualisht operon fabrika në Shangai dhe Fremont, Kaliforni.

 

-------Artikulli i shkëputur nga CNBC.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.