Tesla China weekly registrations estimated at 13.2k as Q1 enters final stretch

Regjistrimet javore të Tesla China vlerësohen në 13.2 mijë ndërsa tremujori i parë hyn në shtrirjen përfundimtare

Gjatë javës 18-24 mars 2024, Tesla China vërejti një rikthim në regjistrimet e sigurimeve në krahasim me javën e kaluar. Analistët e industrisë, të fokusuar në tregun kinez të automjeteve, vërejnë se Tesla China regjistroi afërsisht 13,200 regjistrime sigurimesh gjatë kësaj periudhe.

Këto shifra shënojnë një nga javët më të forta të Tesla China në mars për shitjet e automjeteve vendase. Për kontekstin, regjistrimet e sigurimeve të Tesla China ishin rreth 12,500 për javën që përfundon më 3 mars, u rritën në 13,200 për javën që përfundon më 10 mars dhe më pas ranë pak në 12,300 për javën që përfundon më 17 mars.

Regjistrimet e automjeteve vendase të Tesla China për javën që përfundon më 17 shkurt treguan një rritje javë pas jave prej 7.32%. Kjo rritje është disi e pritshme, duke pasur parasysh theksin tipik të Teslës në tregun kinez në javët e fundit të një tremujori.

Image

Image

Sipas Gary Black, një mbështetës i Tesla-s dhe figurë me përvojë në peizazhin financiar të Wall Street në The Future Fund, vlerësimi aktual i Tesla China për regjistrimet e automjeteve vendase qëndron në rreth 116,500 automjete, duke lënë një javë të mbetur në tremujor. Kjo shifër pasqyron një rënie tremujore me 25.6% dhe një rënie nga viti në vit prej 5%. Për kontekstin, CPCA (Shoqata e makinave të pasagjerëve të Kinës) raportoi se dërgesat totale të brendshme të Tesla-s në Kinë gjatë tremujorit të parë 2023 arritën në 137,400 automjete.

Megjithëse disa entuziastë të Tesla-s mund ta shohin performancën e Tesla China këtë tremujor zhgënjyese, muaji nuk është' ende nuk ka mbaruar. Vëzhguesit brenda komunitetit EV në Kinë kanë vëzhguar një aktivitet të rëndësishëm në qendrat e dërgesave të Tesla-s ndërsa marsi po i afrohet fundit. Me një javë të mbetur në tremujor, Tesla China ka ende mundësinë për të rritur dërgesat e saj të brendshme për tremujorin e parë. Duke pasur parasysh përpjekjet e mjaftueshme dhe kërkesën e konsumatorit, Tesla China mund të zvogëlojë hendekun midis rezultateve të saj të tremujorit të parë 2024 dhe shifrave mbresëlënëse të arritura në tremujorin e parë të 2023.

Vlen të përmendet se Tesla China nuk zbulon shifrat e saj javore të shitjeve të brendshme. Megjithatë, analistët e industrisë monitorojnë nga afër regjistrimet e sigurimit të automjeteve të reja të paraqitura çdo javë, duke ofruar një tregues të besueshëm të performancës së kompanisë në tregun lokal kinez. Për më tepër, disa prodhues makinash si Li Auto i gjurmojnë këto regjistrime për të vlerësuar tendencat e tregut.

 

 

 

--------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

 

 

 

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.