Report: Tesla may enter the Indian market starting from battery storage production

Raporti: Tesla mund të hyjë në tregun indian duke filluar nga prodhimi i ruajtjes së baterive

Tesla mund të fillojë të prodhojë produkte në Indi. Megjithatë, sipas raportimeve, edhe pse pritet të ndërtohet një fabrikë automjetesh elektrike, kompania mund të fillojë me prodhimin e magazinimit të baterive.

Sipas Reuters, duke cituar burime të paidentifikuara, Tesla ka zhvilluar një strategji për të prodhuar dhe shitur sistemet e ruajtjes së baterive në Indi. Thuhet se prodhuesi ka paraqitur një propozim për agjencitë qeveritare duke kërkuar stimuj për të ndërtuar fabrika si pjesë e përpjekjeve të Tesla për të krijuar biznes në vend.

Kompania ka qenë në negociata serioze për disa muaj për të krijuar një fabrikë të prodhimit të automjeteve elektrike në Indi. Flitet se aty do të prodhojë një makinë për rreth 24000 dollarë. Kjo ka kuptim sepse kompania ka zhvilluar një makinë në një platformë të re, e cila ka një çmim dukshëm më të ulët se produkti aktual.

Megjithatë, në një takim të fundit në Nju Delhi, Tesla propozoi gjithashtu një kontribut në kapacitetin e baterisë së Indisë përmes sistemit të saj Powerwall. Bateritë shtëpiake të kompanisë janë krijuar për të ruajtur energjinë e gjeneruar nga panelet diellore ose nga rrjeti i energjisë. Më pas, kjo energji mund të përdoret gjatë natës ose gjatë ndërprerjeve të energjisë.

Burimi i dytë deklaroi se Tesla po kërkon në mënyrë aktive klientë rezidencialë dhe industrialë për zgjidhjet e saj të ruajtjes së baterive. Ata mund të mbështesin hyrjen e Powerwall në tregun indian.

Nevojitet një kalibrim i nivelit të politikave në shkallë të gjerë. Qëllimi i Tesla-s është të kryejë biznesin e Powerwall-it në Indi, "tha burimi.

India me të vërtetë po përballet me sfida të rënda energjetike. Vendi mbështetet shumë në qymyrin për prodhimin e energjisë. Në vitin 2022, vendi përballet me krizën më të rëndë energjetike në më shumë se gjashtë vjet, kryesisht për shkak të çështjeve të transportit të qymyrit. Sistemet e ruajtjes së energjisë mund të ndihmojnë në zgjidhjen e këtij problemi, por ato janë të shtrenjta. Tesla është një nga kompanitë e pakta në botë që mund të ulë në mënyrë efektive koston e baterive të tilla dhe t'i sjellë ato te konsumatorët me një çmim më të ulët. Ndërkohë, ndikimi i tij pozitiv është i dukshëm edhe në nivel global.

 

--------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Reuters.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.