Piper Sandler anticipates Tesla will achieve 507,000 vehicle deliveries in the fourth quarter, projecting a total of 1.83 million deliveries for the year 2023.

Piper Sandler parashikon se Tesla do të arrijë 507,000 dërgesa automjetesh në tremujorin e katërt, duke parashikuar një total prej 1.83 milion dërgesa për vitin 2023.

Pikëpamja e Piper Sandler për Teslën është mjaft optimiste, me analistin Alexander Potter që përsëriti qëndrimin e tyre pozitiv dhe një objektiv çmimi prej 295 dollarë për aksion. Vërejtjet e fundit të Potter theksojnë pritjet e firmës që Tesla të arrijë objektivin e saj ambicioz të ofrimit të automjeteve për vitin 2023. Analisti përmendi në mënyrë specifike 507,000 dërgesa të pritshme të automjeteve për tremujorin e katërt, duke parashikuar një total të konsiderueshëm të plotë të vitit prej rreth 1.83 milion makina. Potter pranoi se ndërsa parashikimi i tyre mund të jetë drejt fundit më optimist, ai mbetet brenda një diapazoni të besueshëm duke marrë parasysh të dhënat më të fundit të disponueshme.

Image

Potter theksoi se edhe nëse vlerësimi i Piper Sandler anon drejt anës optimiste, Tesla është gati të arrijë shifra rekord në tremujorin e katërt. Firma mbetet optimiste për marzhet e kompanisë, duke pritur përmirësime të mundshme në krahasim me tremujorin e tretë për shkak të çmimeve të qëndrueshme të automjeteve gjatë gjithë tremujorit, gjë që mund të çojë në rritjen e levës së kostos fikse.

"Edhe në një skenar ku vlerësimi ynë duket tepër optimist , Q4 duket se do të shënojë një moment historik të ri, me gjasë duke tejkaluar një normë vjetore të prodhimit prej 2 milionë automjetesh do të ndjekë publikimin e rezultateve të ofrimit të tremujorit të katërt," vuri në dukje analisti.

Për të përmbushur objektivin e saj për të ofruar 1.8 milionë automjete në 2023, Tesla duhet të dorëzojë rreth 476,000 makina në tremujorin e katërt. Ky synim duket i arritshëm, veçanërisht duke marrë parasysh rritjen e qetë të prodhimit të Modelit 3 në Kinë dhe shitjet e fuqishme globale të Modelit Y.

 

 ----------Artikulli është shkëputur nga TESLARATI

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.