Tesla Update 2024.14.3 introduces 9 exclusive Cybertruck features, while Tesla shares its off-road guide

Përditësimi i Tesla 2024.14.3 prezanton 9 veçori ekskluzive të Cybertruck, ndërsa Tesla ndan udhëzuesin e saj jashtë rrugës

Tesla nxori një përditësim të rëndësishëm të softuerit për Cybertruck, të etiketuar versioni 2024.14.3, duke zbuluar nëntë veçori ekskluzive. Këto përfshijnë diferencialet e kyçjes, Ndihmën e Gjurmëve, Modalitetin jashtë rrugës, ndër të tjera, të cilat përmirësojnë ndjeshëm aftësitë e Cybertruck. Për më tepër, Tesla publikoi një udhëzues gjithëpërfshirës kushtuar funksionaliteteve të reja të Cybertruck jashtë rrugës, duke detajuar përdorimin e çdo modaliteti të drejtimit.

Në përditësimin më të fundit, Cybertruck gjithashtu fitoi disa përmirësime që ishin gjetur më parë në automjete të tjera, duke përfshirë veçorinë Colorizer, Ventilimin e ajrit për pasagjerët e përparmë dhe Zoom.

Në një video të titulluar "Testimi i aftësisë jashtë rrugës së Tesla Cybertruck" (video më poshtë), TopGear, një botim i BBC, vlerësoi softuerin më të ri të Teslës jashtë rrugës në një shkretëtirë të Kalifornisë, duke përdorur Rivian R1T si standard krahasimi.

Aksesorë të rinj

TopGear pati gjithashtu mundësinë të eksploronte aksesorët e prototipit të fundit për Cybertruck, si Cybercooler dhe CyberInflator, duke u mundësuar përdoruesve të rregullojnë presionin e gomave. Për më tepër, Tesla po përgatitet të zbulojë kutitë "Cyberbox" të dizajnuara për t'u përshtatur mirë nën mbylljen e CyberTent dhe për t'u integruar pa probleme në shiritat e shtratit, siç tregohet në video.

Përditësim Cybertruck

Modaliteti jashtë rrugës i Cybertruck rrit aftësitë e tij në terrene të thyer si zhavorr, borë e thellë, shkëmb dhe rërë. Modaliteti "Për të gjitha qëllimet" rregullon në mënyrë dinamike rrëshqitjen e gomave sipas disponueshmërisë së tërheqjes.

Prezantimi i modalitetit inovativ CyberTent, i cili përdor pezullimin me ajër për të siguruar një sipërfaqe gjumi plotësisht të niveluar brenda automjetit. Për më tepër, ai ofron kontroll mbi pajisje të tilla si ndriçimi, ajri i kondicionuar dhe prizat e energjisë, të gjitha në komandën tuaj.

Lexo më shumë rreth "Tesla zbulon videon ekskluzive që tregon debutimin e ri të aplikacionit Cybertruck jashtë rrugës".

Tesla shtjelloi se funksioni Trail Assist është projektuar për të mbajtur një shpejtësi të qëndrueshme lundrimi, duke u mundësuar shoferëve të përqendrohen në drejtimin e drejtimit. Kjo veçori shërben për qëllime të dyfishta pasi funksionon si kontroll i ngjitjes dhe zbritjes së kodrës, duke parandaluar rrëshqitjen e rrotave.

"Modaliteti Wade" i mëparshëm, i cili i lejonte drejtuesit e mjeteve të lundronin nëpër trupa të cekët ujorë si kalimet e përcaktuara të lumenjve ose përrenjve, është zëvendësuar nga "Modaliteti Baja" i ri. Ky modalitet përmirëson ekuilibrin e automjetit dhe e mundëson atë të manovrojë më lirshëm, veçanërisht kur Ndihma e Stabilitetit është vendosur në Minimal.

Për më tepër, përditësimi më i fundit rrit ndjeshmërinë e pjesës së brendshme të Cybertruck, duke e bërë të mundur që të ndalojë më herët kur ndeshet me rezistencë . Për më tepër, rrethi i kthesës së automjetit është reduktuar me 1.6 këmbë, duke lehtësuar parkimin dhe manovrat me shpejtësi të ulët.

Pezullimi adaptiv i Cybertruck ka pësuar gjithashtu përmirësime, duke ofruar vlerësime më të sakta të ngarkesës dhe duke rregulluar automatikisht amortizimin për një udhëtim më të qetë dhe trajtim i përmirësuar.

Udhëzues jashtë rrugës

Udhëzuesi jashtë rrugës ofron një eksplorim të gjerë të funksioneve të Cybertruck, duke përshkruar me përpikëri grupin e ndryshëm të mënyrave dhe kontrolleve të drejtimit. Ai ofron udhëzime të sakta për aktivizimin e modaliteteve Overland dhe Baja, rregullimin e lartësisë së udhëtimit dhe konfigurimin e cilësimeve të automjetit të përshtatura për terrene të ndryshme.

Për më tepër, udhëzuesi ofron këshilla ekspertësh për zotërimin e drejtimit jashtë rrugës, duke përfshirë strategjitë për të përshkuar terrene të ndryshme si rëra, balta dhe terreni shkëmbor.

Tesla nisi dorëzimin e Cybertrucks në nëntor të vitit të kaluar. Pavarësisht se ka hasur disa pengesa, Tesla zgjeron vazhdimisht prodhimin e Cybertruck në fabrikën e saj Giga të vendosur në Austin, Teksas.

Artikulli është shkëputur nga Notateslaapp.

 

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.