The Tesla software update introduces a single-use charge restriction and dynamic adjustments to high beam headlights.

Përditësimi i softuerit Tesla prezanton një kufizim karikimi për një përdorim dhe rregullime dinamike të fenerëve të rrezeve të gjata.

Tesla ka nisur nxjerrjen e përditësimit të saj më të fundit të softuerit, i cili prezanton një aftësi të re të limitit të karikimit një herë dhe shton mbështetjen për rrezet e gjata adaptive në rajone të zgjedhura. Përditësimi, i etiketuar si 2024.8, aktualisht po shpërndahet në automjetet Tesla, duke sjellë funksionin e ri të karikimit. Për më tepër, ai prezanton pajtueshmërinë evropiane për rrezet e gjata adaptive në makinat e rinovuara Model S dhe Model X, si dhe Model Y dhe njësitë e mëparshme Model 3, siç mbulohej më parë nga Not a Tesla App.

Megjithëse dritat e gjata adaptive fillimisht po prezantohen në Evropë, Tesla po punon në mënyrë aktive për zbatimin e kësaj veçorie në SHBA në kohën e duhur. Lars Moravy, Shefi i Inxhinierisë së Automjeteve të Tesla-s, la të kuptohet për prezantimin e funksionit të hënën, duke treguar se më shumë rajone dhe funksionalitete janë në horizont. Me dritat e gjata adaptive, fenerët do të zbulojnë përdoruesit e tjerë të rrugës, si shoferët dhe çiklistët, dhe do të rregullohen automatikisht për të minimizuar shkëlqimin për ta. Shënimet e publikimit theksojnë se duke zbehur individualisht pikselët specifikë të fenerëve, dritat e gjata do të mbeten më shpesh të ndezura, duke rritur dukshmërinë gjatë natës duke marrë parasysh faktorët e jashtëm.

Për më tepër, drejtuesit e mjeteve mund të aktivizojnë funksionin e ri të fenerëve nga menyja "Dritat" e automjetit, e aksesueshme nën cilësimin e rrezeve të gjata adaptive. Për më tepër, shoferët tani mund të zgjedhin opsionin e limitit të tarifimit një herë kur përgatiten për një udhëtim rrugor. Kur ngrenë kufirin normal të karikimit mbi rekomandimin ditor të drejtimit, automjetet Tesla do të kërkojnë opsionin për një kufi tarifimi një herë. Pas udhëtimit, automjeti do të kthehet automatikisht në kufirin e mëparshëm ditor të tarifimit.

Veçoria adaptive e fenerëve u integrua gjithashtu në Modelin 3 të përmirësuar që Tesla debutoi në Evropë dhe tregje të tjera vitin e kaluar përpara se të zgjeronte automjetin e rifreskuar në Amerikën e Veriut në janar.

 

 

-----------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.