Following the conclusion of the promotional period in February, Tesla has reverted the price of the Model Y to its standard levels, ending the discounted pricing that was in effect during the

Pas përfundimit të periudhës promocionale në shkurt, Tesla ka rikthyer çmimin e Modelit Y në nivelet e tij standarde, duke i dhënë fund çmimit të zbritur që ishte në fuqi gjatë

Tesla ka përfunduar çmimin promocional të Model Y me kohë të kufizuar, i cili u prezantua në shkurt dhe shfaqi një zbritje prej 1000 dollarësh në automjet.

Modeli Y tani është kthyer në strukturën e tij standarde të çmimeve, me pjesën e pasme -Konfigurimi Wheel-Drive me çmim 43,990 dollarë dhe opsioni Long Range 48,990 dollarë.

Tesla fillimisht njoftoi uljen e përkohshme të çmimit më 10 shkurt, duke ofruar një zbritje prej 1,000 dollarë për porositë e bëra deri në fund të muajit. Megjithatë, kishte një paralajmërim - kompania vuri në dukje se çmimet do të rriteshin me 1,000 dollarë ose më shumë duke filluar nga 1 marsi.

Elon Musk, CEO i Tesla, iu drejtua vendimit për të ulur çmimet përkohësisht, duke deklaruar, "Ky është problemi thelbësor të prodhimit: fabrikat kanë nevojë për prodhim të vazhdueshëm për efikasitet, por kërkesa e konsumatorëve është sezonale."

Tesla po përdor strategjikisht taktika të ndryshme për të stimuluar kërkesën dhe për të rritur shitjet e automjeteve të saj elektrike gjatë gjithë vitit. Gjatë tremujorit të katërt dhe thirrjes së fitimeve të vitit të plotë 2023, Tesla parashikoi një normë "veçanërisht më të ulët" të rritjes së shitjeve për vitin 2024 pasi kompania fokusohet në prezantimin e automjetit të saj të gjeneratës së ardhshme, që pritet të dalë në treg rreth vitit 2025.

Sipas kuvertën e aksionerëve për tremujorin e katërt, Tesla është aktualisht në një fazë kalimtare midis dy valëve kryesore të rritjes, me e para që përfshin zgjerimin global të platformës Model 3/Y dhe tjetrën që pritet me zgjerimin global të automjetit të gjeneratës së ardhshme platformë. Ndërsa norma e rritjes në vëllimin e automjeteve për vitin 2024 mund të jetë më e ulët se ajo e vitit 2023, Tesla mbetet optimiste për rritjen e dërgesave këtë vit, duke pranuar se lëshimi i automjetit të gjeneratës së ardhshme në Gigafactory Texas mund të sjellë pauza prodhimi dhe rregullime në linjat e prodhimit të fabrikës.

 

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.