2024 Tesla Model 3 Performance Preview: Small Package, Big Power

2024 Tesla Model 3 Pamje e Performancës: Paketa e Vogël, Fuqi e madhe

Me mbi 500 kf, ai qëndron si Modeli 3 më i fuqishëm deri më sot.

Përsëritja e fundit e Tesla Model 3, e quajtur varianti Highland, po ngjit lartësi të reja me prezantimin e një versioni të Performancës "P" kapitale, duke ringjallur nivelin e dashur të dekorimit nga sedani elektrik Model 3 i para-freskimit. Përveç trashëgimisë së stilit dhe përmirësimeve të përsosjes që shihen në të gjithë linjën e Model 3 këtë vit, Model 3 Performance krenohet me titullin e Modelit 3 më të fuqishëm deri më sot. Me një fuqi mbresëlënëse 510 kf nën kapuç, supozohet se përshpejton nga zero në 60 mph në vetëm 2.9 sekonda, me një shpejtësi maksimale të pretenduar prej 163 mph.

Pse është emocionuese

Me 510 kf dhe 547 lb-ft çift rrotullues falë mirësjelljes së motorëve të tij elektrikë të dyfishtë, Tesla Model 3 Performance i rinovuar premton të sjellë gëzim në fytyrat e shoferëve në një kohë të shkurtër. Tesla pretendon se këto shifra përkthehen në një rritje prej 22 për qind në fuqinë e vazhdueshme, 32 për qind më shumë fuqi maksimale dhe një rritje prej 16 për qind në çift rrotullues në krahasim me Performancën e mëparshme Model 3.

Për të përballuar këto shifra, inxhinierët e Tesla-s instaluan amortizues të rinj elektronikisht adaptues, të aftë për t'u ngurtësuar për kthesa të forta dhe qëndrueshmëri, ose për t'u çlodhur për ngarje më komode ditore. Modeli i vjetër 3 Performance pësoi të njëjtën lëvizje të ashpër si Modelet e tjera, më pak të fuqishme; varianti i ri Highland e ka akulluar pjesën më të madhe të kësaj sjelljeje, me variantet e rregullta me një motor me një motor të pasmë dhe me dy motorë me rreze të gjatë, që shfaqin rehati shumë më të madhe të udhëtimit dhe përsosje të përgjithshme kur i testuam në fund të vitit të kaluar. Megjithatë, këto versione i arrijnë këto përfitime nëpërmjet akordimit të kujdesshëm të pezullimit, si dhe amortizuesve të rinj selektivë të frekuencës, goditjeve pasive me valvula që reagojnë ndryshe ndaj lëvizjeve me shpejtësi më të lartë dhe më të ulët, duke i bërë njësitë adaptive të Performancës unike në familjen Model 3. Tesla shton se shasia e Performances ka përmirësuar ngurtësinë dhe ka ulur rezistencën e saj në rrotullim, duke e bërë atë më argëtuese dhe më të shkathët për të vozitur në rrugë me kthesa. Oh, dhe sistemi i ri adaptiv i amortizimit kontrollohet nëpërmjet softuerit të brendshëm, që do të thotë se mund të përmirësohet ose të ndryshojë me përditësimet në ajër (OTA) në të ardhmen, duke e bërë potencialisht Performancën 3 më të mirë për të vozitur në pistë dhe rrugë poshtë vijës.

Track Mode V3, një sistem i përmirësuar që integron kontrollet e motorit dhe pezullimit, ftohjen e grupit të fuqisë dhe kontrolluesin e dinamikës së automjetit duhet ta bëjë atë më të parashikueshëm dhe të qëndrueshëm në pistë, sipas Tesla. Drejtuesit e mjeteve do të jenë në gjendje të kalibrojnë disa cilësime sipas dëshirës së tyre për drejtimin e pistës, si kontrolli i qëndrueshmërisë, frenimi i regjenit dhe ekuilibri i trajtimit. Ky sistem i ri duhet ta bëjë Model 3 Performance më argëtues për të gjithë, dhe me lloje të ndryshme personalizimesh, çdo shofer mund të përshtatet më lehtë me makinën.

Me gomat Pirelli P Zero në çdo cep, Model 3 Performance duhet të ketë shumë mbërthim pavarësisht nga përshpejtimi i tij i fortë, dhe rrotat e tij të reja prej alumini 20 inç thuhet se janë të lehta. Rotorët më të mëdhenj të frenave, kalibrat dhe jaskat e frenave duhet të japin më shumë fuqi ndaluese dhe një ndjenjë më të qëndrueshme në të gjitha shpejtësitë.

Aerodinamikë e përmirësuar, rreze e zgjeruar

Ngjashëm me modelin standard 3 Highland, modeli më i fundit i Performancës Model 3 përmban mbulesa të përditësuara të përparme dhe të pasme të dizajnuara për aerodinamikë të përmirësuar. Për më tepër, spoileri me fibër karboni i vendosur në kapakun e bagazhit të Model 3 Performance ndihmon në uljen e tërheqjes. Sipas Tesla-s, këto modifikime çojnë në një reduktim prej 5 për qind të tërheqjes, një ulje prej 36 për qind të ngritjes dhe një përmirësim 55 për qind në balancën e ngritjes përpara-prapa në krahasim me modelin e mëparshëm Model 3 Performance.

Së bashku me ndryshimet në pezullimin e tij dhe materialet e lehta, modeli i ri Performance jep një 296 milje të vlerësuar nga EPA me një karikim të vetëm, që është 45 milje larg modelit më pak të fuqishëm me dy motorë me rreze të gjatë - jo keq duke marrë parasysh rritje të konsiderueshme të fuqisë.

Performanca e ulëseve dhe thekse me fibër karboni

Kabina e re e brendshme e Highland sjell karakteristika premium në Model 3 Performance, me ndriçim gjithëpërfshirës të ambientit, një ekran të dedikuar pasagjerëve në sediljet e pasme dhe reduktim të përmirësuar të zhurmës së brendshme. Ekskluzive për modelin Performance janë sediljet sportive me ngrohje dhe ajrosje, së bashku me veshjet me fibra karboni që zëvendësojnë thekset tradicionale të drurit në kroskot.

Sa kushton gjithë kjo?

Performanca e re Model 3 fillon nga 54,630 dollarë, duke përfshirë tarifat e destinacionit dhe një tarifë porosie prej 250 dollarësh. Falë përshtatshmërisë së tij për kreditimin e taksave federale për EV, çmimi mund të bjerë efektivisht në 47,130 dollarë, duke e bërë atë një marrëveshje të jashtëzakonshme duke marrë parasysh veçoritë e tij. Edhe në krahasim me automjetet me fuqi tradicionale si BMW M3, Mercedes-AMG C63 (tani hibrid!), ose Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Modeli 3 Performance ka një çmim të paktën 20,000 dollarë më të ulët dhe me reputacion më të shpejtë.

Ne jemi të etur për të blerë një të tillë së shpejti, pasi Tesla ka njoftuar dërgesat duke filluar nga maji deri në qershor të këtij viti.

Artikulli është shkëputur nga Motortrend dhe Tesla.com
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.