Nuevo León grants Tesla Giga Mexico a $153 million incentive.

Nuevo León i jep Tesla Giga Mexico një stimul prej 153 milionë dollarësh.

Nuevo León ka stimuj me dritë jeshile që arrijnë në 153 milionë dollarë për Gigafactory Mexico të Tesla, duke synuar të zbusë shqetësimet për vonesat e mundshme. Paketa përfshin zhvillimin thelbësor të infrastrukturës siç janë punimet në rrugë dhe objektet e trajtimit të ujit. Për më tepër, ai përfshin një reduktim prej 3,37% të taksës së pagave, që arrin në 2,627 milionë pesos—një pjesë e investimit të Teslës pa përfshirë shpenzimet e punonjësve.

Iván Rivas, Sekretari i Shtetit i Ekonomisë, theksoi ndikimin transformues të Teslës në ekonominë e Nuevo León peizazhi. Duke tërhequr paralele me Gigafactory Nevada, e cila dha një efekt të valëve ekonomike duke tejkaluar shumë investimet fillestare, Rivas theksoi perspektivën e 12,000 vendeve të reja të punës të drejtpërdrejta në lidhje me Tesla - gati 15% e krijimit vjetor të vendeve të punës në shtet.

Sigurimi i tokës së fundi lejet nga Ministria Federale e Mjedisit, Tesla's Gigafactory Mexico përfaqëson investimin më të konsiderueshëm të Nuevo León deri më tani, i vlerësuar fillimisht në 4.5 miliardë dollarë. Parashikohet të japë 4,500 vende pune në të gjithë sektorët e prodhimit dhe teknologjisë, shteti parashikon përfitime të konsiderueshme rajonale. Veçanërisht, shteti parashikon se mbi 60% e furnizimeve të fabrikës do të vijnë në vend. Për më tepër, një migrim i më shumë se 30 furnizuesve në Nuevo León pritet për shkak të tendencës së afrimit - zhvendosjes së prodhimit më afër Shteteve të Bashkuara nga Azia.

 

-----Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga NPR.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.