Lowest Theft Rates: Tesla Model 3 AWD Leads the Pack in the US

Normat më të ulëta të vjedhjes: Tesla Model 3 AWD kryeson paketën në SHBA

Në një raport të vitit 2022 nga Instituti i të Dhënave për Humbjen e Autostradave (HDLI), u shfaq një prirje magjepsëse në vjedhjet e automjeteve në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Midis automjeteve të monitoruara nga HDLI, Tesla Model 3 AWD u shfaq si makina më pak e vjedhur në vend.

HDLI caktoi një rezultat relativ të frekuencës së pretendimit (RCF) për çdo automjet në analizën e tij, i cili pasqyron raportin e automjetet e siguruara në numrin e kërkesave për vjedhje të paraqitura për atë model specifik. Sipas gjetjeve të HDLI, Tesla Model 3 AWD krenohet me rezultatin më të ulët RCF nga të gjitha automjetet.

Tesla Model 3 AWD found to be least stolen vehicle in the US

Sipas studimit të HDLI, Tesla Model 3 AWD dallohet me një rezultat RCF prej 3, i shoqëruar nga 3 pretendime. Pas nga afër është Model Y AWD, i cili krenohet me një rezultat RCF prej 3, me 5 pretendime. Modele të tjera Tesla sigurojnë gjithashtu pozicione në listën e automjeteve më pak të vjedhura të HDLI, duke përfshirë Tesla Model X AWD (rezultati RCF prej 8, me 2 pretendime), Tesla Model 3 RWD (rezultati RCF prej 9, me 6 pretendime) dhe Tesla Modeli S AWD (rezultati RCF prej 15, me 4 pretendime).

Në të kundërt, në anën e kundërt të spektrit, Dodge Challenger SRT Hellcat zë një pozicion më pak me fat me një rezultat RCF prej 6,128 dhe 196 pretendime . Dodge Charger HEMI ndjek nga afër me një rezultat RCF prej 2,197 dhe 712 pretendime. Honda CR-V 4WD gjithashtu spikat, duke regjistruar një rezultat RCF prej 409, shoqëruar nga një numër i konsiderueshëm 1,141 pretendimesh.

Tesla Model 3 AWD found to be least stolen vehicle in the US

Rezultatet e ulëta të jashtëzakonshme RCF për automjetet elektrike të Tesla-s rrjedhin nga një kombinim faktorësh. Veçanërisht, automjetet e Teslës janë në thelb sfiduese për të vjedhur. Çdo Tesla është e pajisur me lidhje interneti, duke lehtësuar ndjekjen efikase në rast vjedhjeje. Për më tepër, veçoritë e avancuara të sigurisë si PIN në Drive shtojnë një shtresë shtesë mbrojtjeje, duke e bërë jashtëzakonisht të vështirë funksionimin e një Tesla pa kredencialet specifike të pronarit.

Kjo vështirësi e jashtëzakonshme në vjedhjen e një Tesla u ilustrua në një incident që përfshin një Tesla Model S në prill 2019. Ky automjet i veçantë ishte pjesë e një flote me qira në Kanada dhe iu dha me qira një klienti i cili më pas organizoi transportimin e Model S jashtë shtetit. Në një operacion me aksione të larta që kërkonte bashkëpunim ndërmjet INTERPOL-it dhe policisë italiane, sedani tërësisht elektrik u mor me sukses gjatë një qëndrimi në Itali. Çuditërisht, gjatë gjithë udhëtimit të tij, pronarët e Model S ishin në gjendje të gjurmonin vendndodhjen e tij, edhe kur ishte në det.

 

--------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga InsideEVs.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.