Units of Tesla's Optimus could potentially be delivered in 2025.

Njësitë e Optimus të Teslës potencialisht mund të dorëzohen në 2025.

Tesla synon dërgimin e një numri të kufizuar njësish Optimus në 2025. Sfida kryesore që Tesla po trajton në mënyrë aktive me Optimus është përcaktimi i aplikacioneve të saj praktike.

Gjatë thirrjes së fundit të fitimeve TSLA, Elon Musk u shpreh optimizëm për ofrimin e disa njësive Optimus në vitin e ardhshëm, duke theksuar se Optimus përfaqëson një produkt novator për Tesla. Në një përditësim të dhjetorit 2023, Tesla zbuloi prototipin Gen 2 Optimus, duke shfaqur përparime të tilla si lëvizjet e duarve si njeriu, një ndërtim më i lehtë dhe veçori të përmirësuara në qafë dhe krahë përmes aktivizuesve dhe sensorëve të specializuar. Gen 2 gjithashtu mund të ecë 30% më shpejt për shkak të një peshe të reduktuar prej 10 kg.

Pyetja e vazhdueshme rrotullohet rreth dobisë praktike të Optimus. Një ekzekutiv i Tesla-s pranoi se ndërsa Optimus mund të kryejë detyrat bazë dhe të lëvizë në mënyrë efektive, sfida qëndron në ngritjen e funksionalitetit të tij në nivele vërtet të dobishme. Elon Musk pranoi se Optimus është në gjendje të ndërmarrë disa detyra të dobishme, të tilla si mbajtja e sendeve ose trajtimi i rrobave, megjithëse roboti nuk është ende autonom në kryerjen e detyrave komplekse si palosja e rrobave.

Gjatë thirrjes së fitimeve, një ekzekutiv i Tesla u pajtua me vlerësimin e Musk, por theksoi nevojën për të përmirësuar dobinë e Optimus përpara se të parashikohej prodhimi masiv i një milion njësive. Ndërsa Tesla ka demonstruar se Optimus angazhohet në detyra që mund të jenë të dobishme, të tilla si transportimi i objekteve dhe ndihma me lavanderi, kompania pranon se nevojiten përparime të mëtejshme që Optimus të japë një kontribut kuptimplotë dhe të gjerë në shoqëri.

 

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.