A recent study revealed that Tesla drivers experience a higher rate of crashes compared to drivers of any other vehicle brand.

Një studim i kohëve të fundit zbuloi se drejtuesit e Tesla-s përjetojnë një shkallë më të lartë të përplasjeve në krahasim me drejtuesit e çdo marke tjetër automjeti.

Menjëherë pas tërheqjes së gjerë të Teslës për shkak të shqetësimeve të sigurisë së sistemit Autopilot, një raport i ri është shfaqur, duke sugjeruar se Tesla mban shkallën më të lartë të aksidenteve midis markave të automobilave. LendingTree, një lojtar i shquar në kreditë e makinave dhe hipotekat, kreu një analizë të fokusuar vetëm në statistikat e përplasjeve pa u thelluar në arsyet e këtyre incidenteve.

Në periudhën që shtrihet nga 14 nëntori 2022 deri më 14 nëntor 2023, Gjetjet e LendingTree zbuluan se Tesla përjetoi 23.54 aksidente për 1000 shoferë. Vetëm dy marka të tjera tejkaluan shifrën e 20 aksidenteve për 1000 shoferë: Ram (22.76) dhe Subaru (20.90). Për më tepër, Tesla u rendit e dyta në normat e incidenteve me 31.13, pas vetëm 32.90 të Ram. Ndryshe nga normat e aksidenteve, normat e incidenteve përfshijnë faktorë shtesë si BDI, shkelje të shpejtësisë dhe citate të tjera.

<em>Tesla</em>

Titulli i LendingTree që i cilëson drejtuesit e Teslës si "më të këqijtë" mund të duket ekstrem. Megjithatë, raporti nënvizon një shqetësim të rëndësishëm që përfshin veçoritë Autopilot dhe Autosteer të Tesla-s. Hetimet nga Departamenti i Drejtësisë dhe Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Autostrada (NHTSA) zbuluan raste kur shkëputja e autopilotit rezultoi në 322 përplasje frontale dhe të tjera. Tërheqja trajtoi lehtësinë me të cilën shoferët mund të lejonin Autopilot të funksiononte në mënyrë të pavarur, duke hequr dorë potencialisht nga kontrolli. Tesla është zotuar ta korrigjojë këtë problem nëpërmjet një përditësimi përmes ajrit.

Etiketimi i drejtuesve të Teslës si "më të këqijtë" globalisht mund të jetë i vështirë. Megjithatë, raporti thekson një çështje thelbësore që duhet të trajtojnë si prodhuesi i automjeteve ashtu edhe agjencitë e sigurisë.

Është thelbësore të theksohet se Tesla nuk është marka e vetme nën shqyrtim në raport. BMW spikat, duke dyfishuar pothuajse numrin e pretendentit të vendit të dytë për sa i përket incidenteve të BDI-së, duke sinjalizuar shqetësime më të gjera në shumë prodhues të automjeteve.

 

--------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Planetizen.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.