A recent study revealed that Tesla drivers ranked highest in accident rates, while BMW drivers topped the list for the most incidents involving driving under the influence (DUIs).

Një studim i kohëve të fundit zbuloi se drejtuesit e Tesla-s renditeshin më lart në shkallën e aksidenteve, ndërsa drejtuesit e BMW kryesuan listën për më shumë incidente që përfshijnë ngarje nën ndikim (DUI).

Shoferët e Teslës në SHBA kishin një shkallë më të lartë aksidentesh krahasuar me drejtuesit e markave të tjera të automjeteve në vitin e kaluar, sipas një studimi të fundit të kryer nga LendingTree, duke analizuar të dhënat nga 30 marka të automobilave.

Kërkimi , bazuar në kuotat e sigurimeve nga pronarë të automjeteve individuale, nuk ka pasur incidente në lidhje me makinat me qira. Ai vuri në dukje sfida në përcaktimin se përse disa marka shfaqnin norma më të larta aksidentesh, por sugjeroi se disa lloje automjetesh mund të tërheqin drejtues më të rrezikshëm.

Gjatë periudhës midis mesit të nëntorit 2022 dhe mesit të nëntorit 2023, drejtuesit e Tesla-s shënuan shkallën më të lartë të aksidenteve në SHBA, me 24 aksidente për 1000 shoferë. Pas Teslës ishin shoferët Ram të përfshirë në rreth 23 aksidente dhe shoferët e Subaru në rreth 21 aksidente për 1,000 shoferë.

Në të kundërt, drejtuesit e automjeteve Pontiac, Mercury dhe Saturn përjetuan më pak se 10 aksidente për 1,000 shoferë gjatë studimit. Periudha.

Për më tepër, studimi zbuloi se drejtuesit e BMW-së kishin incidencën më të lartë të vozitjes nën ndikim (DUI), me afërsisht 3 DUI për 1000 shoferë në vit—afërsisht dyfishi i shkallës së DUI-ve në mesin e shoferëve Ram, i dyti më e larta në këtë kategori.

Kur merren parasysh incidentet e përgjithshme të drejtimit, duke përfshirë aksidentet, DUI-të, shpejtësinë dhe citimet e tjera, drejtuesit e Ram-it shfaqën shkallën më të lartë të incidenteve, ndërsa drejtuesit e Tesla-s u renditën të dytët në SHBA

Incidente të tilla mund të rezultojnë në rritje të tarifave të sigurimit për shoferët, me biletat e shpejtësisë që mund të shkaktojnë një rritje prej 10% deri në 20%, aksidente rreth 40% rritje dhe BDI që mund të çojnë në një rritje prej 60% ose më shumë në tarifat e sigurimit.

Gjetjet e studimit përkojnë me tërheqjen e softuerit Autopilot të Tesla në SHBA, duke prekur rreth 2 milionë automjete elektrike. Automjetet e Tesla-s janë të pajisura me sisteme të avancuara të ndihmës së shoferit (ADAS) si Autopilot, me paketa më të avancuara të ndihmës për shoferin të disponueshme për blerje. Pavarësisht pretendimeve të bëra nga CEO Elon Musk në lidhje me përfitimet e sigurisë së Autopilotit, verifikimi i pavarur i këtyre pretendimeve nuk është lejuar nga Tesla.

Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Autostrada (NHTSA) kreu një hetim dy-vjeçar për funksionin Autosteer të Tesla-s. pjesë e Autopilot dhe Full Self-Driving (FSD), duke përmendur defektet e sigurisë që mund të rrisin rreziqet e përplasjes. Ndërsa Tesla nuk u pajtua me gjetjet e NHTSA, ajo filloi një tërheqje vullnetare të softuerit, duke premtuar përmirësime të sigurisë për Autosteer përmes përditësimeve ajrore.

Tesla nuk pranoi të komentonte mbi studimin e LendingTree dhe arsyet e mundshme pas aksidentit më të lartë dhe Normat e incidenteve mes drejtuesve të Teslës në SHBA gjatë vitit të kaluar.

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga CNBC.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.