A Norwegian union has joined a Tesla blockade to show support for Swedish workers.

Një sindikatë norvegjeze i është bashkuar bllokadës së Teslës për të treguar mbështetje për punëtorët suedezë.

Sindikata më e madhe e punës e sektorit privat të Norvegjisë njoftoi planet për të penguar tranzitin e makinave Tesla të destinuara për në Suedi në solidaritet me mekanikët suedezë grevistë. Ky veprim pason bllokadën e vazhdueshme nga sindikatat suedeze kundër Teslës që nga tetori, me qëllim që të ushtrojë presion ndaj prodhuesit të automjeteve elektrike për të nënshkruar marrëveshje kolektive.

Punëtorët e dokut në Suedi kanë refuzuar tashmë të shkarkojnë makinat Tesla nga anijet që mbërrijnë dhe grupe të ndryshme suedeze, duke përfshirë elektricistët, pastruesit, punonjësit e postës dhe prodhuesit e komponentëve të automjeteve, janë zotuar se do të ndalojnë shërbimet e tyre nga kompania.

Fellesforbundet, sindikata norvegjeze, synon t'i dërgojë një mesazh të fortë Tesla-s dhe të parandalojë dërgesat e automjeteve nga Norvegjia në Suedi, megjithëse masat specifike ende nuk janë zbuluar. Udhëheqësi i sindikatës, Joern Eggum, theksoi rëndësinë e marrëveshjeve kolektive në vendin e punës dhe theksoi mosgatishmërinë e tyre për të pranuar qëndrimin e Teslës jashtë normave të përcaktuara.

Veprimet nga sindikata norvegjeze janë vendosur të fillojnë më 20 dhjetor. Tesla mban një politikë kundër marrëveshjeve kolektive, duke pohuar se punonjësit e saj tashmë marrin kushte të favorshme. Megjithatë, sindikatat nordike të punës argumentojnë se rezistenca e Teslës sfidon autoritetin e tyre dhe të drejtat e punëtorëve për të negociuar kushtet e punës, pagat dhe përfitime të tjera.

Në solidaritet, sindikata e punës 3F e Danimarkës deklaroi gjithashtu mbështetjen e saj për mekanikët suedezë duke refuzuar të trajtojë ose transportojë makina Tesla të destinuara për tregun suedez.

 

------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Reuters.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.