A Tesla Model Y owner faced a troubling situation with a $14,000 repair bill just a day after buying the vehicle. A new report suggests this might reflect a larger issue within the company.

Një pronar i Tesla Model Y u përball me një situatë shqetësuese me një faturë riparimi prej 14,000 dollarësh vetëm një ditë pasi bleu automjetin. Një raport i ri sugjeron se kjo mund të pasqyrojë një çështje më të madhe brenda kompanisë.

Shreyansh Jain, një pronar i mëparshëm i Tesla-s, u përball me një faturë marramendëse prej 14,000 dollarësh riparimi brenda 24 orëve pasi solli në shtëpi Modelin e tij të ri Y, sipas një raporti të fundit. Pezullimi i makinës nuk funksionoi gjatë një udhëtimi familjar, duke shkaktuar që pjesë të automjetit të bien në rrugë dhe duke rezultuar në humbjen e kontrollit të drejtimit me vetëm 115 milje në odometër.

Një hetim i Reuters, bazuar nga intervistat e shumta të klientëve dhe punonjësve së bashku me dokumentet e brendshme, zbuluan se përvoja e Jain nuk ishte e izoluar. Ai sugjeroi se gjatë gjashtë viteve të fundit, mijëra pronarë të Teslës janë përballur me probleme të ngjashme me pezullimin ose drejtimin. Pavarësisht mohimeve publike dhe përpjekjeve për të zhvendosur përgjegjësinë te pronarët, raporti la të kuptohet se Tesla ishte më i vetëdijshëm për këto probleme sesa pranoi publikisht.

Ndërsa Tesla, pa një departament të dedikuar shtypi, nuk iu përgjigj menjëherë kërkesave për Komenti, Elon Musk ka pranuar më parë problemet e cilësisë gjatë rampave të prodhimit, duke ia atribuar ato zbulimit të defekteve me shpejtësi më të larta.

Familja e Jain, fillimisht e emocionuar me blerjen e tyre, u bë e shqetësuar kur makina e tyre prej 55,000 dollarësh u prish. Qendra e shërbimit të Tesla fillimisht la të kuptohej se ata do të mbulonin riparimet, por më vonë, Jain iu dorëzua fatura prej 14,000 dollarësh, duke e përmendur problemin si dëm "të mëparshëm". duroi një pritje tre-mujore për riparime dhe përfundimisht e shiti makinën me një humbje prej 10,000 dollarësh.

Kjo nuk është pamja e parë në shqetësimet e cilësisë së Teslës. Rastet e mëparshme përfshijnë hetimet e NHTSA për shkëputjen e timonit dhe kontrollin rregullator mbi veçoritë Autopilot dhe Vetë-Driving të Plotë. Tesla adresoi defektet e sistemit të monitorimit të shoferit pas një direktive të NHTSA nëpërmjet një përditësimi përmes ajrit. Gjatë gjithë kohës, pronarët e Tesla-s kanë theksuar çështje që variojnë nga problemet e cilësisë së ndërtimit deri te pamjaftueshmëritë e qendrës së shërbimit.

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga SavvyDime.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.