A newcomer in the luxury car market debuts its inaugural electric SUV, posing a challenge to Tesla's dominance in the segment.

Një i sapoardhur në tregun e makinave luksoze debuton SUV-in e tij elektrik inaugurues, duke paraqitur një sfidë për dominimin e Tesla-s në segment.


Tesla përballet me një peizazh në zhvillim në tregun e automjeteve elektrike, me disa rivalë të frikshëm që hyjnë në arenë. Konkurrentët e shquar si Hyundai, Volkswagen, General Motors, Ford, BMW dhe Stellantis (ish Chrysler) po intensifikojnë përpjekjet e tyre, duke zbuluar modele të reja dhe duke zgjeruar ofertat e tyre të automjeteve elektrike.

Stellantis, në veçanti, po bën të rëndësishme hapa, duke shfaqur një sërë automjetesh elektrike që do të dalin në treg. Kompania ka zbuluar planet për automjete elektrike të nivelit fillestar të përballueshëm që synojnë të sfidojnë konkurrentët si Renault në Evropë dhe prodhues të ndryshëm kinezë të EV. Ndër lëshimet e tij, spikat Citroën e-C3, një hatchback kompakt EV që mburret me një distancë prej 199 miljesh dhe i planifikuar për një debutim evropian në fillim të vitit 2024. Për më tepër, Stellantis synon të prezantojë Fiat 500e në tregun e SHBA deri në vitin 2024, duke e pozicionuar atë si një konkurrent të drejtpërdrejtë të ofertave të Tesla-s.

Duke parë përpara, Stellantis ka plane ambicioze, duke synuar të prezantojë automjete elektrike më me kosto efektive me vargje mbresëlënëse, duke synuar një pikë çmimi nën 20,000 € (21,000 dollarë). Marka Alfa Romeo e kompanisë po i bashkohet gjithashtu lëvizjes elektrike, duke ngacmuar SUV-in e saj të parë elektrik, Alfa Romeo Milano, që do të zbulohet në Milano në prill 2024.

Kjo stuhi zhvillimesh përputhet me strategjinë më të gjerë të Stellantis. "Nga 0 në 0", duke synuar një kalim nga automjetet zero të elektrizuara në 2021 në një linjë plotësisht pa emetime deri në vitin 2027. Ndërsa detajet specifike rreth Alfa Romeo Milano mbeten të pazbuluara, duke përfshirë çmimin, gamën dhe veçoritë, angazhimi i kompanisë për të një e ardhme tërësisht elektrike nënkupton konkurrencën në rritje me të cilën përballet Tesla në tregun në rritje të automjeteve elektrike.

 

--------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga TheStreet.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.