A Tesla executive has addressed and clarified concerns regarding the potential limitations of 4680 cells impacting the ramp-up of the Cybertruck production.

Një ekzekutiv i Tesla-s ka adresuar dhe sqaruar shqetësimet në lidhje me kufizimet e mundshme të 4680 qelizave që ndikojnë në rritjen e prodhimit të Cybertruck.

Gjatë thirrjes së Tesla-s për tremujorin e katërt 2023 dhe për fitimet e vitit të plotë, një ekzekutiv i Tesla-s adresoi shqetësimet dhe dha qartësi mbi ndikimin e prodhimit të qelizave 4680 në ngritjen e Cybertruck.

Duke iu përgjigjur një pyetjeje nga investitori me pakicë Michael G ., i cili pyeti për pengesat për arritjen e një norme shumë milionëshe në javë për 4680 qeliza, ekzekutivi deklaroi, "Së pari, unë thjesht dua të qetësoj çdo shqetësim në lidhje me 4680 që kufizon rampin e Cybertruck sepse kam parë disa njerëz që komentojnë rreth Deri më sot, prodhimi i 4680 është përpara nivelit të avancuar me javë të tëra të inventarit të përfunduar të qelizave, dhe qëllimi është ta mbajmë atë në atë mënyrë, jo vetëm për Cyber[kamion], por për programet tona të ardhshme të automjeteve."
<. t1>Në dhjetor 2023, Reuters kishte raportuar se bateria 4680 e Tesla-s paraqiti një pengesë në platformën e prodhimit Cybertruck. Megjithatë, ekzekutivi i Tesla sqaroi se ekipet e fabrikës dhe inxhinierisë në Giga Texas kaluan me sukses Line 1 nga modeli i qelizave Model Y në modelin e qelizave Cybertruck, duke shfaqur një rritje prej 10% të energjisë.

Ekzekutivi dha më tej njohuri në përpjekjet e vazhdueshme, duke deklaruar, "Aktualisht jemi duke drejtuar një linjë prodhimi, një linjë montimi, duke përdorur dy linja montimi përveç provave të përmirësimit të rendimentit dhe normës. Dhe ne kemi një të katërt në vënien në punë dhe katër të tjera do të instalohen duke filluar në tremujorin e tretë këtë vit."

Elon Musk shtoi se Tesla parashikon një rritje të porosive nga furnitorët dhe Presidenti i Panasonic Amerikës së Veriut, Allan Swan la të kuptohet në CES se furnizuesi i baterive synon të rrisë kapacitetin vjetor të prodhimit nga tani deri në vitin 2031. Për më tepër, zgjerimi i Tesla Giga Nevada pritet të kontribuojë në rritjen e prodhimit të 4680 qelizave.
-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

 

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.