A Wedbush analyst provides their projections for Tesla's delivery numbers in the first quarter of 2024.

Një analist i Wedbush ofron parashikimet e tyre për numrat e dërgesave të Tesla në tremujorin e parë të 2024.

Analisti i Wedbush Securities Dan Ives ka ndarë parashikimet e tij për numrat e dorëzimit të Teslës në tremujorin e parë 2024 në X. Ai parashikon një sfidë të mundshme të kërkesës pas asaj që ai e përshkroi si një tremujor sfidues për Tesla Kinë.

Ives vlerëson dërgesat e Tesla në bien midis 425,000 dhe 475,000 njësi për tremujorin e parë. Ai theksoi vështirësitë me të cilat përballet Tesla gjatë asaj që ai e quajti një periudhë "stuhie të përsosur".

Raportet e fundit tregojnë se Tesla ka zvogëluar prodhimin e saj në Giga Shanghai për t'u përshtatur me kërkesën e tregut në automjetin konkurrues elektrik kinez ( EV) tregu. Ky rregullim përfshin reduktimin e ditëve të punës nga 6.5 në 5 ditë në javë.

Të dhënat nga Shoqata e Makinave të Pasagjerëve të Kinës (CPCA) zbuluan një rënie në shitjet e Tesla në Kinë në shkurt, me rreth 60,365 njësi të shitura, duke shënuar një 18.8% rënie nga viti në vit në krahasim me të njëjtën periudhë në 2023.

Megjithë sfidat me të cilat përballet Tesla China, Dan Ives mban një perspektivë pozitive për TSLA, megjithëse me kujdes. Ai e ka ulur objektivin e tij të çmimit për TSLA në 300 dollarë.

Në mënyrë të ngjashme, analisti i Morgan Stanley Adam Jonas shprehu ndjenja të ngjashme me Dan Ives. Banka e investimeve rregulloi vlerësimet e saj të ofrimit të tremujorit të parë 2024 për Tesla nga 469.4 mijë në 425.5 mijë njësi. Jonas mban një vlerësim mbi peshën për TSLA dhe ruan një objektiv çmimi prej 320 dollarësh.

Adam Jonas parashikon që Tesla të zbatojë rritje çmimesh dhe masa për uljen e kostove për të adresuar performancën e saj në tremujorin e parë. Pavarësisht nga parashikimi i tremujorit të parë 2024, Jonas sheh potencial rritjeje për Tesla-n, veçanërisht me bashkëpunimin e tij të fundit me CATL në zgjerimin e Giga Nevada.

 

 

------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.