SpaceX Starship launch delayed one day, Elon Musk reveals

Nisja e SpaceX Starship u vonua një ditë, zbulon Elon Musk

Testi i Integruar i Fluturimit 2 i SpaceX Starship ka hasur në një vonesë 24-orëshe, tani e planifikuar për jo më herët se e shtuna, 18 nëntor, me një dritare lëshimi që hapet në orën 7 të mëngjesit CT (13:00 UTC) që zgjat 20 minuta.

Spekulimet u shfaqën më herët kur pajisjet e nevojshme për të ndarë Starship nga Booster 9 u kthyen në vendin e nisjes. Elon Musk më vonë konfirmoi në X se heqja e Starship dhe unaza e skenës së nxehtë ishte e nevojshme për të zëvendësuar një aktivizues të pendës së rrjetit.

Image

Koha shtesë përpara përpjekjes së planifikuar të nisjes do t'i japë SpaceX mundësinë për të përfunduar çdo procedurë të mbetur të rrjedhës së nisjes, duke siguruar një proces të qetë që çon në nisjen e planifikuar.

Të mërkurën, SpaceX mori licencën vendimtare FAA kërkohet për fluturimin e dytë testues të Starship.

Nëse dritarja e lëshimit të së shtunës humbet, SpaceX ka një mundësi kthimi të dielën. Megjithatë, shqetësimet e motit lindin nga e diela e tutje, të shoqëruara me festën e afërt të Falënderimeve, duke shkaktuar potencialisht vonesa deri në datën 27 ose më vonë. SpaceX përballet me kufizime në mbyllje, veçanërisht gjatë festave të mëdha, duke ndikuar në disponueshmërinë e vendit të nisjes.

Vëmendja e botës do të jetë e fiksuar në Starbase herët në mëngjes të së shtunës, pasi raketa më e fuqishme synon për fluturimin e saj të dytë provë.

Për ata që nuk janë në gjendje të dëshmojnë personalisht nisjen, SpaceX do ta transmetojë ngjarjen në faqen e tyre të internetit dhe platformën X. Mos e humbisni—akordohuni për të ndjekur transmetimin e drejtpërdrejtë të kësaj ngjarjeje monumentale.

 

 

--------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Teslarati.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.