In 2023, Tesla asserted its dominance in European markets, securing a substantial presence and market share.

Në vitin 2023, Tesla pohoi dominimin e saj në tregjet evropiane, duke siguruar një prani të konsiderueshme dhe pjesë të tregut.

Në vitin 2023, Tesla shfaqi dominim të pashembullt në tregje të ndryshme evropiane, duke forcuar pozicionin e saj si një forcë shtytëse pas rritjes së vazhdueshme të pjesës së tregut të automjeteve elektrike në kontinent.

Tesla së fundi zbuloi shifrat e saj mbresëlënëse të ofrimit dhe prodhimit për vitin, duke arritur me sukses objektivin ambicioz prej 1.8 milionë njësi. Me epërsi të konsiderueshme të tregut si në Shtetet e Bashkuara ashtu edhe në Evropë, Tesla është gati të ruajë supremacinë e saj në këto rajone kyçe, edhe pse u përball me konkurrencë të ashpër në Kinë nga BYD.

Në peizazhin evropian, dominimi i Teslës ishte veçanërisht evidente, siç zbulohet nga të dhënat nga EU-EV-të, një gjurmues i shifrave të regjistrimit në vendet e BE-së:

Mbretëria e Bashkuar:
Tesla pretendoi një pjesë mbresëlënëse prej 15.3 përqind të tregut, duke tejkaluar MG dhe BMW me mbi 6 përqind . Modeli Y u shfaq si automjeti elektrik më i shitur me 34,334 regjistrime.

Norvegjia:
Tesla siguroi një pjesë të konsiderueshme të tregut prej 23,6 për qind, me Modelin Y që dominon shitjet me 23,058 regjistrime – gati katër herë më shumë se konkurrenti i saj më i afërt, ID.4 nga Volkswagen.

Holandë:
Me 17 përqind të pjesës totale të tregut të automjeteve elektrike, Tesla, e udhëhequr nga Modeli Y, ia kaloi konkurrentëve si BMW dhe Volkswagen. Modeli Y regjistroi 13,714 njësi.

Spanjë:
Tesla arriti një pjesë të jashtëzakonshme prej 22 përqind të tregut, me Modelin Y dhe Model 3 shifrat kryesore të shitjeve. Shitjet e kombinuara të pretendentëve për vendin e tretë dhe të katërt nuk përputheshin me shitjet e Modelit Y të Tesla-s ose Modelit 3.

Suedi:
Megjithë vëmendjen e konsiderueshme ndaj Tesla-s në Suedi, kompania mbajti një epërsi në pjesën e tregut prej 17.4 për qind, duke kaluar Volkswagen me mbi 2 për qind. Modeli Y mori drejtimin me 16,576 njësi.

Danimarka:
Danimarka dëshmoi performancën më të fortë të Tesla-s, duke kapur një pjesë të jashtëzakonshme të tregut prej 34.5 përqind. Modeli Y dominoi me 17,975 njësi, duke tejkaluar ndjeshëm modelin 3 të vendit të dytë.

Si përmbledhur, suksesi i jashtëzakonshëm i Tesla në këto tregje evropiane në 2023 shfaqi dominimin e saj dërrmues dhe tërheqjen e tregut, duke përforcuar statusin e kompanisë si lider në industrinë e automjeteve elektrike.

 

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.