In 2023, Tesla played a significant role in narrowing the price gap between electric vehicles (EVs) and internal combustion engine (ICE) cars, moving the EV market toward price competitiveness, according to Cox Automotive.

Në vitin 2023, Tesla luajti një rol të rëndësishëm në ngushtimin e hendekut të çmimeve midis automjeteve elektrike (EV) dhe makinave me motor me djegie të brendshme (ICE), duke e çuar tregun e EV drejt konkurrencës së çmimeve, sipas Cox Automotive.

Në vitin 2023, çmimet e ngjitësve të automjeteve elektrike (EV) vazhduan zbritjen e tyre drejt përafrimit me çmimet e makinave me benzinë, kryesisht të drejtuara nga reduktimet proaktive të çmimeve të Tesla. E cilësuar si një "luftë çmimesh" të automobilave, ulja e konsiderueshme e çmimeve të Tesla-s në të gjithë gamën e automjeteve të saj në fillim të vitit ushtroi presion të konsiderueshëm në industri. Sipas një raporti të Cox Automotive të paraqitur në një transmetim të fundit në internet, këto ulje çmimesh nga Tesla nisën një rënie graduale të çmimeve të automjeteve elektrike gjatë vitit, duke e afruar tregun më afër arritjes së barazisë së çmimeve me automjetet me motor me djegie të brendshme (ICE).

Të dhënat ilustrojnë çmimin mesatar të ngjitësve të Teslës duke u ulur vazhdimisht gjatë gjithë vitit, duke arritur në 50,051 dollarë deri në dhjetor. Kjo shumë qëndronte në afërsi me çmimin mesatar prej 48,759 dollarësh të një automjeti ICE në të njëjtin muaj.

Duke bërë jehonë të veprimeve të Tesla-s, sektori më i gjerë i automobilave dëshmoi një çmim mesatar ngjitësish EV prej 50,798 dollarë, duke reflektuar një trajektore të ngjashme në rënie gjatë gjithë vit. Për më tepër, çmimi mesatar i përgjithshëm për një EV demonstroi një rënie nga 52,362 dollarë në nëntor.

I shfaqur më poshtë është një grafik që përshkruan çmimet mesatare të transaksioneve të EV-ve me kalimin e kohës, duke ilustruar tendencën për Tesla, EV-të kolektivisht dhe automjetet ICE .

 

Në vitin 2023, trajektorja e çmimeve të afisheve të automjeteve elektrike (EV) vazhdoi një prirje rënëse, duke iu afruar arritjes së barazisë së çmimeve me makinat me gaz. Ky ndryshim u nxit kryesisht nga reduktimet agresive të çmimeve të Teslës, duke shkaktuar atë që shumë e quajtën një "luftë çmimesh" të automobilave. Gjatë gjithë vitit, Tesla uli ndjeshëm çmimet në të gjithë gamën e automjeteve të saj, duke ushtruar presion të jashtëzakonshëm në industrinë më të gjerë. Sipas një raporti të Cox Automotive të theksuar në një transmetim të kohëve të fundit në internet, kjo lëvizje nga Tesla shkaktoi një rënie graduale të çmimeve të automjeteve elektrike, duke e shtyrë tregun më pranë përshtatjes me kostot e automjeteve të motorit me djegie të brendshme (ICE).

Të dhënat tregojnë një rënie e vazhdueshme në çmimin mesatar të ngjitësve të një Tesla gjatë gjithë vitit, duke arritur në 50,051 dollarë deri në dhjetor - një shifër jo shumë larg nga çmimi mesatar prej 48,759 dollarësh i një automjeti ICE në të njëjtën periudhë.

Pas drejtimit të Teslës, më e gjerë industria e automjeteve përjetoi një trajektore të ngjashme rënëse në çmimet mesatare të ngjitësve EV, duke u vendosur në 50,798 dollarë në fund të vitit. Për më tepër, çmimi mesatar i përgjithshëm për një EV ra nga 52,362 dollarë në nëntor.

Cox ia atribuon këtë prirje rënëse çmimeve të automjeteve elektrike me rregullimet e çmimeve të Tesla-s, stimujt dhe futjen e opsioneve EV më të përballueshme në treg.

Sidoqoftë, ndërsa disa prodhues të automjeteve përballen me nivele të larta të inventarit të EV-ve në krahasim me automjetet ICE - një rritje prej 92% me tregtarët që mbajnë një furnizim mesatar prej 113 ditësh deri në fund të vitit - kompanitë si Tesla dhe Rivian nuk përfshihen në këto të dhëna për shkak të modeleve të tyre direkt te konsumatori, të cilat ruajnë nivele dukshëm më të ulëta të inventarit.

Megjithëse Cox synon të publikojë një raport gjithëpërfshirës EV më vonë këtë javë, njohuritë fillestare sugjerojnë një ndryshim të peizazhit në dinamikën e çmimeve të EV . Mund të hyni në riprodhimin e plotë të transmetimit në internet këtu ose të shikoni grupin e plotë të sllajdeve të prezantimit këtu për detaje të mëtejshme derisa raporti i detajuar të bëhet i disponueshëm.

 

--------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.