In the United States and Canada, Ford customers now have the option to utilize Tesla Superchargers for charging their vehicles.

Në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada, klientët e Ford tani kanë mundësinë të përdorin Tesla Superchargers për të karikuar automjetet e tyre.

Sot shënon një moment historik të rëndësishëm pasi klientët e automjeteve elektrike të Ford, duke përfshirë ata që drejtojnë F-150 Lightning dhe Mustang Mach-E, bëhen të parët nga një prodhues automobilistik jo-Tesla që gëzojnë akses në Tesla Superchargers në të gjithë SHBA-në dhe Kanadanë. Duke njohur rëndësinë e zgjerimit të infrastrukturës së karikimit, Ford po trajton një shqetësim kyç të identifikuar në një Studim të ndjenjave të konsumatorit të Cox Automotive – nevojën për më shumë stacione karikimi.

Integrimi me Tesla Superchargers, me mbi 15,000 stacione, në mënyrë efektive dyfishon opsionet e karikimit të shpejtë brenda Rrjetit të Karikimit BlueOval. Në një lëvizje strategjike për të treguar vlerësimin ndaj klientëve të tij të automjeteve elektrike, Ford po ofron përshtatësin e karikimit të shpejtë pa kosto për ata që janë regjistruar në Rrjetin e Karikimit BlueOval deri më 30 qershor 2024. Ky përshtatës është një kusht për përdorimin e supermbushësve të përmirësuar Tesla.

Klientët, si ekzistues ashtu edhe të rinj, kanë mundësinë të rezervojnë përshtatësin e tyre të tarifimit të shpejtë deri në afatin e përmendur. Pas kësaj periudhe, përshtatësi mund të blihet direkt nga Ford për 230 dollarë, duke mbuluar taksat e vlerësuara dhe transportin. Klientët komercialë të Ford Pro do të marrin informacion këtë pranverë se si të porosisin përshtatësin.

Rrjeti i tarifimit BlueOval përmirëson përvojën e tarifimit duke ofruar një llogari të vetme pagese të ruajtur të aksesueshme përmes aplikacionit FordPass ose aplikacionit të Ndihmës së Karikimit në automjetin ekran me prekje. Me aktivizimin Plug & Charge, Tesla Superchargers do të mbështesë pa probleme Ford EV, duke i lejuar klientët të futen në prizë dhe karikimi do të fillojë automatikisht përmes menaxhimit të FordPass.

Duke parë përpara, Ford është i përkushtuar të përmirësojë ekosistemin e karikimit të EV duke përfshirë Lidhës i Standardit të Karikimit të Amerikës së Veriut (NACS) direkt në automjetet elektrike të gjeneratës së ardhshme. Ky përparim eliminon nevojën për një përshtatës, duke thjeshtuar më tej aksesin te Tesla Superchargers.

Duke shprehur mirënjohje për këtë bashkëpunim, Ford pranon lidershipin e Tesla-s dhe përfshirjen e Elon Musk në nxitjen e ndryshimeve pozitive për komunitetin në rritje të përdoruesve të automjeteve elektrike.

 

--------Artikulli i shkëputur nga Ford Media.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.