In Q1, Tesla amassed batteries from LG Energy Solution, as per reports

Në tremujorin e parë, Tesla grumbulloi bateri nga LG Energy Solution, sipas raporteve

Performanca e Teslës në tremujorin e parë të 2024 ishte më pak se yjore. Edhe pse kompania arriti të prodhojë mbi 433,000 automjete dhe të dorëzojë rreth 387,000 automjete gjatë tremujorit të parë të 2024, këto shifra shënuan një rënie prej 8.5% në dërgesa krahasuar me një vit më parë. Pavarësisht këtyre sfidave, Tesla nuk tregoi shenja të uljes së blerjeve të baterive nga furnitorët gjatë tremujorit.

Sipas një raporti nga botimi i Koresë së Jugut New Daily Economy, Tesla bleu në mënyrë agresive bateri nga LG Energy Solution në tremujorin e parë. Vëllimi i baterive të blera nga furnizuesi i Koresë së Jugut ishte aq i rëndësishëm sa çoi në një rritje prej 30% të shitjeve të kompanisë nga tremujori në tremujor.

Kwon Jun-su, një analist në Kiwoom Securities, dha një pasqyrë të situatës, duke vënë në dukje, "Për shkak të rimbushjes së inventarit të Teslës, shitjet e baterive të vogla cilindrike të LG Energy Solution u rritën me rreth 30% krahasuar me tremujorin e mëparshëm."

Joo Min-woo, një analist në NH Investment & Securities, i bëri jehonë ndjenjave të ngjashme, duke thënë, "Kishte akumulim të inventarit të përqendruar në Tesla në tremujorin e parë dhe akumulim të inventarit nga klientë më të ndryshëm si GM, Hyundai Motors. , dhe Renault pritet nga tremujori i dytë."

Siç raportohet nga botimi i Koresë së Jugut, përpjekjet e Tesla për të grumbulluar një numër të madh baterish në tremujorin e parë mund të tregojnë qëllimin e kompanisë për të siguruar bateritë me çmime të ulëta përpara zbulimi i Robotaxis së tij të dedikuar më 8 gusht 2024. Robotaxi parashikohet të jetë një automjet me volum të lartë, duke e bërë një rezervë baterish për prototipet e automjetit dhe prodhimin e provës të dobishme për kompaninë.

Raportet e mëparshme kanë sugjeroi që LG Energy Solution të furnizojë qelizat e baterive me nikel mangan kobalt (NMC) për Giga Shanghai për automjetet e nivelit më të lartë të uzinës. Ndërkohë, qelizat e litium fosfatit të hekurit (LFP) të CATL thuhet se përdoren për modelin bazë të Giga Shanghai 3 dhe Model Y Rear Wheel Drive (RWD).

Ky artikull është shkëputur nga TESLARATI.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.