In the second week of 2024, Tesla China recorded 7,400 registrations for insurance.

Në javën e dytë të 2024, Tesla China regjistroi 7,400 regjistrime për sigurime.

Në javën 8-14 janar 2024, Tesla China vazhdoi aktivitetet e saj të eksportit të automjeteve, duke dëshmuar një rritje të dukshme në regjistrimet e reja të sigurimit. Vëzhguesit e industrisë raportuan 7,400 regjistrime të reja gjatë kësaj periudhe, duke reflektuar një përmirësim të fuqishëm prej 131,25% krahasuar me 3,200 regjistrime të javës së kaluar.

Ndërsa Tesla China nuk i zbulon publikisht shifrat e saj javore të shitjeve vendase, analistët dhe vëzhguesit e industrisë monitorojnë nga afër numri i regjistrimeve të sigurimit të automjeteve të reja si një tregues kyç i performancës së kompanisë në tregun lokal kinez. Kjo metrikë ofron njohuri të vlefshme për praninë dhe rritjen e përgjithshme të Teslës në rajon. Kompanitë si Li Auto kanë qenë të qëndrueshme në ndarjen e shifrave javore të sigurimit të Kinës, duke kontribuar në një kuptim gjithëpërfshirës të dinamikës së tregut të automjeteve elektrike.

Image

Sipas të dhënave të fundit nga Li Auto, Tesla China regjistroi gjithsej 10,600 regjistrime të automjeteve të reja në dy javët e para të janarit 2024. Ndërsa kjo shënon një rënie të konsiderueshme nga shifrat mbresëlënëse të regjistrimit të parë në dhjetor, ajo përputhet me historinë historike të Tesla modeli i shitjeve më të ulëta vendase kur i jepet përparësi përmbushjes së porosive të Model 3 dhe Model Y nga Giga Shanghai.

Për kontekstin, në dhjetor 2023, Tesla China arriti shitje totale prej 94,139 automjetesh, siç raportohet nga Shoqata e Makinave të Pasagjerëve të Kinës (CPCA). Në këtë total, në tregun vendas kinez janë shitur 75,805 automjete, dhe jashtë vendit janë eksportuar 18,334. Veçanërisht, Tesla China zakonisht e drejton fokusin e saj në tregun e brendshëm gjatë muajit të fundit të një tremujori, duke e bërë këtë shpërndarje të shitjeve në tregjet vendase dhe ndërkombëtare veçanërisht interesante.

Image

Gary Black, një veteran i Wall Street-it dhe entuziast i Tesla-s që monitoron nga afër performancën e kompanisë në Kinë, vuri në dukje se rezultatet e Tesla China për dy javët e para të janarit 2024 tregojnë një rritje tremujore në tremujor prej +24,7% dhe një vit- Rënia gjatë vitit prej -28.2%.

Rëndësia e Tesla Giga Shanghai në operacionet globale të kompanisë nuk mund të nënvlerësohet. Objekti funksionon si një qendër e rëndësishme e eksportit të automjeteve dhe, në muajt e fundit, ka qenë faqja ekskluzive për prodhimin e Modelit 3 të përmirësuar. Giga Shanghai luajti një rol kryesor në shitjet globale të Tesla-s, duke kontribuar me 947,742 automjete në vitin e kaluar, duke përfaqësuar 52.4% të shitjet totale të kompanisë prej 1,808,581 makinash në mbarë botën.

 

-----------Ky artik është i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.