As sales slow down, Tesla increases job reductions in China

Ndërsa shitjet ngadalësohen, Tesla rrit reduktimet e vendeve të punës në Kinë

Përmbledhje
Tesla Inc. po intensifikon reduktimet e fuqisë punëtore në Kinë si pjesë e përpjekjeve për të rifituar dominimin e tregut, me pushimet nga puna që prekin tani shumë departamente në objektin e saj në Shangai. Kompania përballet me pengesa mes një ngadalësimi mbarëbotëror të kërkesës për automjete elektrike, konkurrencës së ashpër dhe rënies së pjesës së tregut. Megjithatë, pavarësisht reduktimeve të stafit, Tesla ka marrë miratimin për sistemin e saj të ndihmës së shoferit në Kinë.

Reduktimet e fuqisë punëtore të Tesla Inc. janë duke u intensifikuar në Kinë, sipas individëve të njohur me situatën, ndërsa Elon Musk përballet me presionin në rritje për të rifituar pjesën e tregut në tregun më të madh të automobilave në botë.

Raundi i fundit pushimet nga puna filluan në fillim të kësaj jave, pas shkurtimeve të mesit të prillit që ishin pjesë e angazhimit të prodhuesit të automjeteve elektrike për të reduktuar fuqinë punëtore globale me mbi 10%, thanë individët, të cilët kërkuan anonimitet pasi nuk janë të autorizuar të zbulojnë publikisht informacionin.

Zvogëlimi i kohëve të fundit ndikon në departamente të ndryshme, duke përfshirë personelin e shërbimit të klientit, inxhinierët, punëtorët e linjës së prodhimit dhe ekipin e logjistikës në objektin e Tesla në Shangai, i cili përbën më shumë se gjysmën e prodhimit global të kompanisë, sipas burimeve. Pushimet e muajit të kaluar prekën më drejtpërdrejt përfaqësuesit e shitjeve, shtuan ata.

Numri i saktë i individëve të prekur dhe implikimet e mundshme për operacionet e Tesla-s në Kinë mbeten të paqarta. Kërkesat për komente nga përfaqësuesit e kompanisë në Kinë mbetën pa përgjigje.

Pushimet më të mëdha ndonjëherë të Tesla-s vijnë në mes të një rënieje globale të kërkesës për automjete elektrike. Megjithatë, ndikimi ka qenë veçanërisht i theksuar në Kinë, ku konkurrenca e ashpër nga rivalët si BYD Co. dhe besimi i ulët i konsumatorit po dëmtojnë shitjet. Dërgesat nga fabrika e saj në Shangai ranë me 18% në prill, pavarësisht një rritjeje prej 33% në tregun e përgjithshëm për automjetet me energji të re.

Sipas llogaritjeve të Bloomberg News, pjesa e tregut të Tesla-s në Kinë u zvogëlua në rreth 7.5% në tremujori i parë i 2024, nga 10.5% në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Përveç reduktimeve të vazhdueshme të fuqisë punëtore, operacionet e Tesla-s në Kinë do të mirëpresin përsëri Tom Zhu, i cili më parë drejtoi operacionet e kompanisë në Azi Paqësor dhe kryesoi hyrjen e saj në tregun kinez, raportoi të mërkurën Bloomberg News. Zhu ishte promovuar në zëvendëspresident i lartë i automobilave në prill 2023, duke mbikëqyrur prodhimin global, shitjet, dërgesat, shërbimin dhe fabrikat e kompanisë nga selia qendrore e Tesla në Austin.

Pavarësisht se Tesla siguron miratimin e kushtëzuar nga autoritetet qeveritare për të zbatuar sistemin e saj të ndihmës për shoferin në Kinë, i cili pritet të sigurojë një rritje të menjëhershme të të ardhurave, kompania ka nisur pushimet nga puna. Ky miratim u dha në varësi të disa kushteve, duke përfshirë finalizimin e një marrëveshjeje hartash dhe navigimi me gjigantin e teknologjisë kineze Baidu Inc., dhe sigurimin e pajtueshmërisë me standardet e sigurisë së të dhënave dhe të privatësisë.

Në Kinë, shumica e të pushuarve punonjësit do të marrin pako të shkëputjes nga puna, të cilat përfshijnë pagën e një muaji për çdo vit të punës, së bashku me një pagë shtesë tre mujore, siç raportohet nga një burim. Disa punonjës u shoqëruan nga vendet e tyre të punës nga menaxherët, ndërsa të tjerët u nisën në grupe nëpërmjet autobusëve, sipas një burimi tjetër.

Në shkallë globale, Tesla ka qenë dëshmitare e një numri në rritje të largimeve të ekzekutivit, me shumicën e Ekipi prej 500 anëtarësh i Supercharger dhe ekipi i sapoformuar i marketingut po shpërbëhen. Përveç kësaj, kompania ka anuluar ofertat e praktikës vetëm disa javë përpara se programet të planifikoheshin të fillonin.

Artikulli është shkëputur nga Economictimes.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.