Musk aims to secure a 25% voting stake in Tesla before pursuing the realization of his artificial intelligence (AI) objectives.

Musk synon të sigurojë një 25% të aksioneve votuese në Tesla përpara se të ndjekë realizimin e objektivave të tij të inteligjencës artificiale (AI).

Elon Musk, CEO i Tesla dhe SpaceX, dhe pronar i rrjetit social X (ish Twitter), shprehu të hënën dëshirën e tij për të arritur afërsisht 25% të kontrollit të votimit në sipërmarrjen e tij të automjeteve elektrike. Aktualisht zotëron rreth 13% të Tesla-s, ekuivalente me afërsisht 411 milionë aksione nga 3 të kompanisë.19 miliardë aksione të zakonshme të papaguara, Musk po kërkon një ndikim më thelbësor mbi kompaninë.

Pavarësisht se ka shitur një pjesë të konsiderueshme të aksioneve të tij në Tesla në vitin 2022 për të financuar një blerje prej 44 miliardë dollarësh të Twitter, Musk tani po synon të rrisë kontrollin mbi Tesla. Në një deklaratë të së hënës, ai përcolli: "Më vjen siklet duke e rritur Tesla-n për të qenë një lider në AI dhe robotikë pa pasur ~25% kontroll të votimit. Mjaft për të qenë ndikues, por jo aq sa nuk mund të përmbysem."

Musk theksoi preferencën e tij për të ndërtuar produkte artificiale artificiale dhe robotike jashtë Tesla-s, nëse nuk arrin nivelin e dëshiruar të kontrollit të votimit. Ai argumentoi se Tesla nuk është një startup i vetëm, por një koleksion sipërmarrjesh, duke theksuar kontrastin midis Tesla dhe prodhuesve të tjerë të automjeteve si GM.

Ky qëndrim bie ndesh me deklaratat e mëparshme të Musk që theksonin rëndësinë e Teslës në AI dhe robotikë, me parashikimet në prill 2022 se roboti humanoid i Teslës, Optimus, do të tejkalonte përfundimisht vlerën e biznesit të makinave dhe teknologjisë së plotë të vetëdrejtimit. Pavarësisht këtyre pohimeve të mëparshme, pozicioni aktual i Musk nënvizon këmbënguljen e tij për të arritur një nivel më të lartë kontrolli për të udhëhequr iniciativat e Tesla-s për AI dhe robotikë.

Tesla nuk ka dhënë ende një përgjigje ndaj komenteve të fundit të Musk.

Seria e Fondacionit Cybertruck, e cila mburret me një distancë të vlerësuar prej 320 miljesh me lëvizjen e saj me të gjitha rrotat, u përball me sfida gjatë një udhëtimi prej 1,340 miljesh, me shoferin që shprehu se distanca ndihej sikur ishte përgjysmuar. Dyshja bëri 12 ndalesa, mesatarisht pak më shumë se 110 milje ndërmjet ngarkesave, duke e zgjatur atë që mund të kishte qenë një udhëtim rrugor 20-orësh në 27 orë. Pavarësisht ngarjes me radhë gjatë natës, ishin të nevojshme ndalesat e shpeshta të rikarikimit.

Efikasiteti i reduktuar i diapazonit iu atribuua temperaturave më të ftohta në Teksas dhe prirjes për shpejtësi, me përmirësime të raportuara në diapazonin e përjetuar në klimën më të butë të Kalifornisë. Mbyllja e tonneau, mbulesa e pasme e kamionit, u zbulua se rrit gamën e Cybertruck.

Tesla ende nuk ka komentuar mbi çështjet e raportuara. Shqetësimet në lidhje me gamën e vlerësuar të Cybertruck u ngritën më parë nga Rishikimet Jashtë Specifikimit, duke treguar 254 milje distancë në një provë jozyrtare të autostradës, afërsisht 80% e diapazonit të vlerësuar. Shoferi vuri në dukje një rutinë karikimi nga 10-30% deri në një karikim prej 70-80%.

Faktorë të ndryshëm, duke përfshirë gomat, ngarkesën në peshë, shpejtësinë dhe kushtet e motit të ftohtë, mund të ndikojnë në rrezen e një makine elektrike. Një studim i vitit 2023 i cituar nga Bloomberg zbuloi se automjetet elektrike mund të humbin rreth 30% të rrezes së tyre në temperatura nën zero.

Ngarkimi i Cybertruck gjithashtu paraqiti sfida të papritura, me Superchargers të Tesla-s me sa duket nuk janë projektuar duke pasur parasysh madhësinë më të madhe të Cybertruck. Shoferi theksoi nevojën për të manovruar me kujdes për të arritur kabllon e karikimit, ndonjëherë duke e gjetur atë mezi të gjatë sa të futej në automjet.

Megjithë sfidat gjatë udhëtimit, YouTuber përmendi se sistemi i informacionit argëtues i Cybertruck në pjesën e përparme nuk funksionoi përafërsisht 12 orë pas udhëtimit. Ekrani u nxi, duke humbur dritën e pasme, por mbeti i përgjegjshëm ndaj prekjes. Për të naviguar këtë çështje, të dy u mbështetën në aplikacionin Tesla për të kontrolluar disa veçori të automjetit. Sistemi i informacionit argëtues përfundimisht u ndez përsëri pasi fik kamionin për disa orë pasi të arrinin destinacionin e tyre.

Ndërsa pranoi shqetësimin, Wang shprehu kënaqësinë e përgjithshme të përvojës, duke theksuar veçanërisht kabinën e gjerë dhe komoditetin e automjetit. Ai e përshkroi Cybertruck-un si një kamion fantastik, duke lavdëruar cilësinë e brendshme dhe të ndërtimit si ndër më të mirët e Teslës. Kjo përvojë pozitive e la atë të emocionuar për modelet e mundshme të automjeteve të ardhshme Tesla.

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga CNBC.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.