Lucid Motors is in the process of creating a Tesla competitor priced at $50,000, as hinted by the CEO.

Lucid Motors është në proces të krijimit të një konkurrenti Tesla me çmim 50,000 dollarë, siç la të kuptohet nga CEO.

Nëse do të më pyesnit të besoja se Lucid, me seli në Kaliforni, është duke u kthyer drejt një prodhuesi masiv të automjeteve elektrike në treg, ka të ngjarë të ngre disa dyshime. Trajektorja e Lucidit deri tani ka qenë krejt e kundërta.

Sedani i tyre kryesor elektrik Air fillon me një çmim në veri prej 80,000 dollarësh para kreditimit të taksave, dhe Air Sapphire, një makinë e shpejtë rrufe, krenohet me një MSRP tërheqëse prej 249,000 dollarësh, duke synuar të rivalizojë edhe Bugatti Chiron. Edhe SUV-i i ardhshëm Gravity nuk do të jetë i lirë. Megjithatë, CEO Peter Rawlinson duket se lë të kuptohet për aspirata më të gjera përtej këtyre dy EV-ve të shquara.

Lansimi i një marke të re automobilistike është një ndërmarrje kolosale, madje edhe me mbështetjen e konsiderueshme të investitorëve, siç ka bërë Lucid. Në mënyrë tipike, startup-et fillojnë duke u fokusuar në EV-të luksoze me marzhe të larta fitimi përpara se të hyjnë në automjete më të përballueshme dhe të tregut masiv për të zgjeruar tërheqjen e tyre. Rawlinson zbuloi kohët e fundit për Autocar, "[EV] e mesme do të jetë haptazi një konkurrent i Tesla-Model 3, Model Y. Kjo është hera e parë që e kam thënë ndonjëherë: ne do të konkurrojmë në atë treg —makinë familjare me volum të lartë."

Ai tregoi se grupi i ardhshëm i Lucid do të synonte gamën prej 50,000 dollarë, duke u përafruar më afër me çmimet aktuale të Modelit Y të Teslës. Veçanërisht, Modeli 3 i Teslës mund të bjerë nën 30,000 dollarë me aplikimin e kredive tatimore në nivel federal dhe shtetëror.

Tesla u përball me sfida të hershme me linjën Model 3 dhe Model Y, veçanërisht për sa i përket çështjeve të cilësisë si mospërputhjet e vogla të përshtatjes dhe boshllëqet e raportuara të paneleve. Lucid mund të nxirret nga përvojat e Teslës dhe të përpiqet për kontroll më të rreptë të cilësisë.

Një tjetër avantazh i mundshëm që mund të ketë Lucid është në fushën e rrezes - Air Grand Touring aktualisht mban titullin e makinës elektrike të certifikuar nga EPA me rreze të gjatë veprimi në SHBA, me mbi 500 milje distancë. Ndërsa makinat më të vogla Lucid mund të kenë bateri më të vogla, kompania mund të shfrytëzojë ekspertizën e saj, që rrjedh nga historia e saj si kompani baterish, për të synuar shifrat kryesore të kategorisë. Është e njohur gjerësisht se aftësia e gamës mund të ndikojë ndjeshëm në vendimet e konsumatorëve në tregun e automjeteve elektrike.

--------Artikulli është shkëputur nga INSIDEEVS

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.