Tesla range modifications prompt a cascade of alterations across the vehicles.

Modifikimet e gamës së Tesla-s nxisin një kaskadë ndryshimesh nëpër automjete.

Javën e kaluar, Tesla ndryshoi vlerësimet e gamës për automjetet e zgjedhura në linjën e saj, duke vendosur një zinxhir rregullimesh si në veçoritë ashtu edhe në përditësimet e softuerit. Këto ndryshime ndikuan në versionet Long Range dhe Performance të Model Y, së bashku me Model S Plaid dhe Model X Plaid—makinat më të shpejta Tesla në dispozicion.

Rregullimet e gamës erdhën nga metodat e përditësuara të testimit EPA të planifikuara për vitin e modelit 2024 automjeteve. Veçanërisht, këto ndryshime nuk janë ekskluzive për Tesla; ato pritet të prekin të gjitha automjetet elektrike.

Si përgjigje, Tesla po zbaton modifikime të ndryshme, duke përfshirë heqjen e disa veçorive, siç zbulohet përmes kodit burimor të analizuar nga një haker i Tesla-s.

Njëri. ndryshim i rëndësishëm është eliminimi i modaliteteve të ndalimit Creep dhe Roll, duke lënë vetëm modalitetin Hold. Ky ndryshim vlen për Modelin 3 dhe Modelin Y, siç tregohet në një dokument të brendshëm të aksesuar nga Drive Tesla.

Tesla sqaroi se këto rregullime synojnë të paraqesin një vlerësim më të saktë dhe efikas të diapazonit, me ndryshimet që hyjnë në fuqi nga 1 janar.

Për më tepër, Tesla planifikon të prezantojë një paketë efikasiteti së bashku me një përditësim të ardhshëm të harduerit për të njëjtat automjete, vlerësimet e diapazonit EPA të të cilave janë rregulluar së fundmi. Ky informacion vjen nga hakeri @greentheonly, siç raportohet nga Electrek. Ndërsa këto modifikime duken të lidhura me rritjen e vlerësimeve dhe efikasitetit të saktë të diapazonit, detajet specifike të përditësimit të softuerit mbeten të pazbuluara.

Sfera e një automjeti elektrik ka ndezur debat midis pronarëve, me mendime të ndryshme se çfarë përbën diapazon të mjaftueshëm. Përpjekjet e Tesla-s për të ofruar vlerësime të sakta të diapazonit pasqyrojnë angazhimin e tyre për të fuqizuar pronarët me pritshmëri të sakta për disqet e tyre të ardhshme.

 

-----Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

 

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.