The refreshed Tesla Model 3 has now been made available to North American consumers after its earlier introduction in other regions.

Modeli 3 i rifreskuar Tesla tani është vënë në dispozicion të konsumatorëve të Amerikës së Veriut pas prezantimit të tij të mëparshëm në rajone të tjera.

Pas një pritjeje të gjerë, Tesla (TSLA) më në fund ka zbuluar Modelin 3 të përditësuar për klientët e saj në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada, duke ruajtur çmimin origjinal.

Vitin e kaluar Tesla filloi "Project Highland ", një iniciativë gjithëpërfshirëse për të përmirësuar sedanin Model 3, i lançuar për herë të parë në vitin 2017. Fillimisht i prezantuar në Kinë dhe më pas i shtrirë në Evropë, ky rivitalizim synoi të zvogëlonte kostot e prodhimit dhe të ngrinte joshjen e sedanit duke riparuar aspekte të ndryshme, duke përfshirë pjesën e jashtme, motorin. dhe komponentët e brendshëm. Ndërsa përditësimet periodike të Modelit 3 kanë ndodhur përsa i përket komponentëve mekanikë dhe materialeve të baterisë, kjo shënon riparimin e parë të rëndësishëm. Veçanërisht, modelet premium të Tesla si Model S dhe Model Y tashmë kanë pësuar transformime, duke përfshirë një stil të përditësuar të jashtëm, ndërfaqe të reja me ekran me prekje dhe timon të veçantë.

Për sa i përket estetikës, Modeli 3 i rinovuar shfaq një ridizajnim pjesa e përparme me fenerë më të hijshëm, dritat e përditësuara të drejtimit të ditës (DRL) dhe fenerët e pasëm të rifreskuar. Ndërsa pjesa e jashtme ka pësuar përmirësime delikate, ajo ruan një pamje të njohur, me Tesla që thekson se stili është "optimizuar për aerodinamikë maksimale". Përditësimi prezanton gjithashtu opsione të reja të rrotave dhe dy zgjedhje shtesë ngjyrash.

Megjithë pritjet, Tesla e ka mbajtur çmimin të pandryshuar për Modelin 3 të përditësuar, duke ofruar një rifreskim të shumëpritur për audiencën e saj në Amerikën e Veriut.

The refreshed Tesla Model 3 sedan (credit: Tesla)


Në sipërfaqe, përmirësime thelbësore janë zbatuar në Modelin 3 të përditësuar. Ndërsa detajet specifike nuk janë zbuluar zyrtarisht nga Tesla, rishikuesit vërejnë përmirësime të rëndësishme në komponentët e pezullimit dhe akordimin e makinës. Këto modifikime kontribuojnë në një përvojë të përmirësuar të drejtimit, e karakterizuar nga një udhëtim më i qetë dhe trajtim i përmirësuar. Elon Musk, CEO i Tesla-s, më parë shprehu shqetësimet për sfidat me të cilat u përballën gjatë fazave fillestare të prodhimit dhe zhvillimit të Model 3, duke iu referuar atij si "ferr prodhimi". Ky përditësim i mesit të ciklit shërben si një masë strategjike për të adresuar dhe korrigjuar disa nga çështjet e lidhura me produktin të identifikuara gjatë fazave të mëparshme të zhvillimit të Modelit 3.

The refreshed Tesla Model 3 sedan (credit: Tesla)

Ndërsa ekrani qendror me prekje mbetet ndërfaqja kryesore për funksionet e automjetit, Tesla ka prezantuar një ekran shtesë për pasagjerët në sediljet e pasme, duke shërbyer për qëllime argëtimi dhe duke ofruar akses në kontrollet e klimës së pasme.

Karakteristika dhe shkaku i spikatur për të festuar mes entuziastëve është se Modeli i ri 3 mban të njëjtin çmim si paraardhësi i tij. Modeli 3 Rear-Wheel Drive ka një çmim prej 38,990 dollarë, duke pasqyruar koston e modelit në dalje, dhe ruan rrezen prej 272 miljesh. Në mënyrë të ngjashme, Modeli 3 me motor me dy motorë me të gjitha rrotat ruan çmimin e tij prej 45,990 dollarësh, por krenohet me një gamë të zgjeruar, duke arritur tani 341 milje me një karikim të plotë—një rritje prej tetë miljesh.

 

-------Artikulli i shkëputur nga Yahoo finance.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.