The enhanced Tesla Model 3 outperforms in a winter range assessment conducted under extreme cold conditions of -20°C (-4°F).

Modeli 3 i përmirësuar i Tesla ka performancë më të mirë në një vlerësim të diapazonit të dimrit të kryer në kushte ekstreme të ftohta prej -20°C (-4°F).

Në kundërshtim me narrativat e fundit që sugjerojnë joefikasitetin e Teslës në mot të ftohtë, një test dimëror i kryer nga gazeta finlandeze Tekniikan Maailma (TM) zbulon elasticitetin e automjeteve elektrike Tesla në kushte ngrirjeje. Ndërsa testet konvencionale të automjeteve elektrike kryhen në mënyrë tipike në mjedise të kontrolluara në rreth +23°C, ekzaminimi i TM synonte të përcaktonte performancën në botën reale të makinave elektrike të njohura në një mjedis më sfidues, me temperatura që bien në afërsisht -20°C (-4 °F).

Dhjetë automjete elektrike, duke përfshirë Tesla Model 3 të përmirësuar me motor me rreze të gjatë të dyfishtë, Volkswagen ID.7 Pro Elegance, BMW i5 eDrive 40 M Sport, BYD Dolphin Comfort, Hyundai Kona Electric 65 kWh Premium, dhe MG4 Luxury, iu nënshtruan testit. Çdo automjet drejtohej derisa pushoi së funksionuari. Veçanërisht, Hyundai Kona Electric ndaloi me 7% bateri të mbetur, ndërsa MG4 dhe Volkswagen ID.7 aktivizuan masat e kursimit të energjisë, duke ndërprerë ngrohjen e brendshme përkatësisht me 15% dhe 10%.

Në të kundërt, AWD me motor të dyfishtë me rreze të gjatë Tesla Model 3 i përmirësuar tregoi performancë të jashtëzakonshme duke mbetur në funksion, pavarësisht se tregon një nivel baterie prej 0%. Automjeti përshkoi mbi 300 km në kushtet e vështira të dimrit, duke treguar qëndrueshmërinë e tij. Edhe pse diapazoni i tij gjatë testit pa një ulje nga diapazoni i vlerësuar i WLTP prej 629 km, Tesla Model 3 i përmirësuar u dallua si performuesi më i mirë në testin e drejtimit dimëror të TM.

Lauri Ahtiainen, prodhuesi i makinës elektrike të TM testet e distancës së funksionimit, komentuan rezultatet, duke vënë në dukje reagimet e ndryshme të makinave të ndryshme ndaj të ftohtit të fortë. "I ftohti i fortë ka një efekt, por në motin sfidues, disa nga makinat ishin ende në gjendje të vlerësonin mjaft mirë mjaftueshmërinë e baterisë dhe disa ndaluan papritur," tha Ahtiainen.

 

------------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.