Additional electric vehicle models from manufacturers like Tesla, Nissan, and GM are now ineligible for U.S. tax credits meant for EV buyers.

Modele shtesë të automjeteve elektrike nga prodhues si Tesla, Nissan dhe GM tani nuk janë të pranueshëm për kreditimin e taksave në SHBA të destinuara për blerësit e automjeteve elektrike.

Që nga 1 janari, disa modele automjetesh elektrike, duke përfshirë Nissan Leaf, Tesla Cybertruck All-Wheel Drive, variante specifike Tesla Model 3 dhe Chevrolet Blazer EV, nuk janë më të pranueshme për kredi tatimore deri në 7,500 dollarë për shkak të Rregullat e rishikuara të burimit të baterive të zbatuara nga Thesari i SHBA. Udhëzimet e përditësuara synojnë të ridrejtojnë zinxhirin e furnizimit të automjeteve elektrike larg varësisë nga Kina.

Përshtatjet tani i lejojnë blerësit të kërkojnë kredi tatimore deri në 7,500 dollarë në përfaqësi gjatë blerjes, duke iu nënshtruar kritereve specifike të çmimit dhe të ardhurave të blerësit .

Modele të ndryshme, si Volkswagen ID.4, disa versione Tesla Model 3 dhe Cybertruck, BMW X5 xDrive50e, Audi Q5 PHEV 55, Cadillac Lyriq dhe Ford E-Transit, kanë humbur të drejtën për këto taksa kredite. Megjithatë, disa prodhues automjetesh si Volkswagen po punojnë për të siguruar që modelet e tyre të ardhshme të përmbushin kriteret e reja.

Nissan po synon gjithashtu të riorganizojë zinxhirin e tij të furnizimit për t'u kualifikuar për kredi tatimore përsëri në të ardhmen, ndërsa prodhues të tjerë, duke përfshirë Ford dhe General Motors, ka parë ndryshime në pranueshmërinë e kredisë tatimore për modele të caktuara për shkak të komponentëve ndihmues.

Kërkesat e rishikuara të kredisë tatimore EV mandatojnë asamblenë e Amerikës së Veriut për kualifikim, duke çuar në përjashtimin e modeleve të shumta të pranueshme më parë, një rezultat që rrjedh nga Akti i Reduktimit të Inflacionit të vitit 2022.

Tesla kishte zbuluar më herët se variantet specifike të Modelit 3 të saj nuk do të ishin më të pranueshëm për kredi tatimore federale që nga 1 janari, me vetëm Performancën Model 3 që ruan kreditin prej 7500 dollarësh.

 

 ----------Artikulli është shkëputur nga REUTERS.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.