Mazda adopts Tesla’s North American Charging Standard (NACS)

Mazda miraton Standardin e Karikimit të Teslës në Amerikën e Veriut (NACS)

Prodhuesi japonez i automjeteve Mazda ka njoftuar vendimin e tij për të miratuar Standardin e Karikimit të Amerikës së Veriut (NACS) të Tesla-s për linjën e ardhshme të automjeteve elektrike me bateri (BEV) që do të nisë në Amerikën e Veriut nga viti 2025 e tutje.

Lëvizja është pritet të zgjerojë opsionet e karikimit për klientët e Mazda dhe t'u sigurojë drejtuesve të BEV qasje në rrjetin e gjerë Supercharger të Tesla-s me mbi 15,000 stacione në Amerikën e Veriut. Përpjekja e mëparshme e Mazda për të hyrë në tregun e automjeteve elektrike në SHBA me MX-30 u përball me sfida, duke shitur vetëm 181 njësi në 2021 dhe 324 njësi në 2022. MX-30, me një bateri të vogël 35.5 kWh dhe një rreze modeste 100 miljesh EPA. u ndërpre në tregun amerikan pas vitit të modelit 2023.

Megjithë pengesat, Mazda synon të rihyjë në tregun e automjeteve elektrike në SHBA deri në vitin 2025. CEO Masahiro Moro zbuloi planet për të debutuar shtatë deri në tetë makina të reja elektrike deri në 2030 por shprehu kujdes për shkak të pasigurive në kërkesën për EV. Duke miratuar standardin e karikimit të Tesla-s, Mazda kërkon të rrisë qëndrueshmërinë e automjeteve të saj elektrike, duke i bërë ato më tërheqëse për konsumatorët në tregun konkurrues.

 

--------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Teslarati.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.