Considering purchasing a pre-owned Tesla from Hertz? Here are essential factors to keep in mind.

Po mendoni të blini një Tesla paraprakisht nga Hertz? Këtu janë faktorët thelbësorë që duhen mbajtur parasysh.

Hertz Global Holdings Inc. njoftoi planin e saj për të shitur rreth 20,000 automjete elektrike nga flota e saj, duke përfshirë një numër të konsiderueshëm të sedanëve Tesla Model S, si pjesë e një strategjie për t'u përshtatur më mirë me kërkesën e parashikuar për EV. Kjo lëvizje përfaqëson një ndryshim për Hertz, i cili ishte angazhuar më parë për makinat elektrike në 2021 me një porosi të konsiderueshme prej 100,000 automjetesh nga Tesla.

Për blerësit e mundshëm të makinave që shikojnë këto EV të përdorura nga Hertz, mendimet e ekspertëve ndryshojnë. Sean Tucker, redaktor i vjetër në Kelley Blue Book, shprehu ndjenja të përziera pasi rishikoi listat e disponueshme në faqen e internetit të Hertz, duke i përshkruar çmimet si çuditërisht të arsyeshme për automjetet elektrike të përdorura. Listimet përfshijnë një Tesla Model 3 Standard Range Plus Sedan të vitit 2021 me 31,647 milje me çmim 20,125 dollarë dhe një Tesla Model Y SUV me rreze të gjatë 2022 me 92,789 milje të listuar me 40,886 dollarë.

Disa vëzhgues të industrisë i gjejnë këto çmime të pasigurta, modelet madje shënuan deri në 17,700 dollarë. Për më tepër, disa EV të përdorura mund të kualifikohen për një kredi tatimore federale deri në 4,000 dollarë, duke rritur apelin për blerësit. Megjithatë, për t'u kualifikuar për kredinë, EV duhet të jetë një model i vitit 2022 ose më herët, të ketë një çmim shitje nën 25,000 dollarë dhe të plotësojë kriteret specifike të të ardhurave.

Pavarësisht çmimeve tërheqëse, blerësit potencial duhet të jenë të vetëdijshëm se shumë nga automjetet që shet Hertz tashmë kanë grumbulluar 50,000 deri në 60,000 milje, edhe për makinat që janë vetëm një vit të vjetra. Hertz thekson strategjinë e saj të panegociueshme të çmimeve dhe ofron një "program Rent2Buy", duke i lejuar blerësit të marrin me qira një automjet deri në tre ditë ose të bëjnë një provë falas dy orë me makinë përpara se të bëjnë një blerje. Kompania planifikon të zgjerojë ofertën e saj të makinave EV me marka dhe modele shtesë në vitin 2024.

 

------Artikulli i shkëputur nga Yahoo finance.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.