Revolutionary Move: Toyota Embraces Tesla's EV Charging Standard Starting 2025

Lëvizje revolucionare: Toyota përqafon standardin e karikimit të automjeteve elektrike të Tesla-s duke filluar nga viti 2025

Prodhuesit e mëdhenj të automjeteve, duke përfshirë Ford, GM dhe Nissan, përqafojnë Standardin e Karikimit të Teslës në Amerikën e Veriut

Toyota, prodhuesi më i madh i automjeteve në botë për nga shitjet, njoftoi të enjten se ka hyrë në një marrëveshje për të miratuar pajisjen elektrike të Tesla-s Teknologjia e karikimit të automjeteve duke filluar nga viti 2025.

Duke u bashkuar me radhët e Ford, General Motors dhe Nissan, të cilët tashmë kanë adoptuar Standardin e Karikimit të Amerikës së Veriut (NACS) të Tesla-s, lëvizja e Toyota-s forcon më tej supermbushësit e Teslës si norma e industrisë në zhvillim. potencialisht duke lënë në hije rivalin e Sistemit të Karikimit të Kombinuar (CCS).

Toyota planifikon të integrojë portat NACS në modele të zgjedhura të Toyota dhe Lexus EV, duke përfshirë kryqëzimin e ri Toyota të planifikuar për prodhim në objektin e saj të prodhimit në Kentaki.
Për pronarët ekzistues të automjeteve Toyota dhe Lexus të pajisura me CCS, një përshtatës do të vihet në dispozicion për tarifimin e NACS duke filluar nga viti 2025.

NACS i Tesla-s gëzon disponueshmëri të gjerë, me Departamentin e Energjisë të SHBA-së që vë në dukje se ato përbëjnë afërsisht 60 përqind e karikuesve të shpejtë në SHBA

Ndërsa sistemi rival CCS ka mbështetjen e prodhuesve të automjeteve si Volkswagen, diskutimet me Tesla në lidhje me miratimin e NACS kanë qenë duke u zhvilluar.

 

 

--------Ky artik është pjesërisht i shkëputur nga Reuters.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.