Larry Ellison stated that Elon Musk sought a significantly higher quantity of Nvidia chips for his Grok chatbot than what Oracle was able to supply.

Larry Ellison deklaroi se Elon Musk kërkoi një sasi dukshëm më të madhe të çipave Nvidia për chatbotin e tij Grok sesa ajo që ishte në gjendje të ofronte Oracle.

Aksionet e Nvidia kanë përjetuar një rritje të jashtëzakonshme këtë vit, e nxitur nga optimizmi i investitorëve në rolin e saj si një lojtar kyç në revolucionin e inteligjencës artificiale. Elon Musk llogaritet ndër ata që janë veçanërisht entuziastë për produktet e kompanisë gjysmëpërçuese, sipas komenteve të bëra nga Larry Ellison i Oracle të hënën.

Pavarësisht se Musk zgjodhi serverët e Oracle për të drejtuar chatbot Grok për kompaninë e tij xAI, kërkesa për çipat Nvidia tejkaluan aftësitë e furnizimit të Oracle. Ellison zbuloi gjatë thirrjes së fundit të fitimeve të Oracle se ekipi i Musk donte një rritje të konsiderueshme në numrin e GPU-ve (njësive të përpunimit grafik) të ofruara. Megjithëse Oracle ofroi një sasi të konsiderueshme, kërkesa e Musk tejkaloi shpërndarjen e tyre fillestare dhe po bëhen përpjekje për të përmbushur kërkesat shtesë.

Gjatë thirrjes, Ellison theksoi kërkesën në rritje për modele të mëdha gjuhësore, duke e përmendur atë si një "ar nxitojnë" në industri. Ai siguroi se Oracle është i përkushtuar për të përmbushur nevojat e klientëve të tyre duke rritur gradualisht kapacitetin në tremujorë të njëpasnjëshëm.

Në përgjigje të një pyetjeje në lidhje me planet e Oracle për të ndërtuar më shumë qendra të dhënash cloud, Ellison theksoi nevojën për zgjerim për të vazhduar me kërkesë. Ai përmendi shembullin e Microsoft duke porositur 20 qendra të reja të dhënash për platformën e tij Azure dhe deklaroi synimin e Oracle për të ndërtuar më shumë për të përmbushur kërkesën në rritje nga klientët e saj të drejtpërdrejtë.

CEO i Oracle Safra Catz i bëri jehonë ndjenjave të Ellison, duke theksuar atë të kompanisë vendim strategjik për të frenuar tremujorin e mëparshëm për t'u fokusuar në ndërtimin e shërbimeve në shkallë më të gjerë për të ardhmen. Të dy drejtuesit theksuan rëndësinë e zgjerimit të kapacitetit për të përmbushur kërkesën në rritje për shërbimet cloud.

Prokurimi i vazhdueshëm i çipave Nvidia nga Elon Musk për kompanitë e tij të ndryshme, duke përfshirë blerjen e fundit të 10,000 procesorëve grafikë për xAI, nënvizon kërkesën intensive për çipat grafikë. Komentet e Ellison sugjerojnë se oreksi për këto çipa mbetet i fortë, duke ofruar indikacione pozitive për investitorët e Nvidia.

 

 

-------Artikulli i shkëputur nga Bloomberg.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.