Rocket Lab is scheduled to conduct a mission to deploy a classified payload for the National Reconnaissance Office (NRO).

Rocket Lab është planifikuar të kryejë një mision për të vendosur një ngarkesë të klasifikuar për Zyrën Kombëtare të Zbulimit (NRO).

Rocket Lab po përgatitet për misionin e tij të ardhshëm, të titulluar "Live & Let Fly", i planifikuar për jo më herët se të enjten, 21 mars. Nisja do të kryhet nga Launch Complex 2 në Qendrën e Fluturimit Wallops të NASA-s, duke shënuar misionin e katërt të Rocket Lab nga platforma e saj në Virginia. Nisjet e mëparshme nga ky vend përfshijnë HASTE, një variant suborbital i raketës Electron.

Klienti për këtë mision është Zyra Kombëtare e Zbulimit (NRO), duke shënuar përdorimin e tyre përurues të platformës së lëshimit në SHBA të Rocket Lab. Misioni, i caktuar NROL-123, do të përfshijë vendosjen e një ngarkese të klasifikuar. Megjithëse detajet specifike rreth ngarkesës mbeten konfidenciale, entuziastët zakonisht gjurmojnë informacionin rreth orbitave të ngarkesave të tilla sekrete menjëherë pas nisjes.

Ky mision do të jetë nisja e katërt e vitit nga Rocket Lab, pas suksesit "Owl Night Long". misioni për Synspective më 12 mars. Kompania synon të mbështesë arritjet e saj të fundit dhe të arrijë fluturimin e saj të pestë radhazi të suksesshëm pasi hasi një pengesë gjatë misionit "Ne nuk do të të braktisim kurrë" në shtator 2023.

Rocket Lab ka ndërmarrë 45 përpjekje për lëshim deri më sot, me 41 suksese. Pas çdo pengese, kompania është rimëkëmbur më e fortë, duke përparuar ndjeshëm me programin e saj të rimëkëmbjes në fazën e parë. Ajo ka ri-fluturuar me sukses motorët e saj Rutherford dhe ka rikuperuar disa faza të para, duke iu afruar më shumë moment historik të ri-fluturimit të një rakete të tërë Electron.

Në rezultatet e saj të tremujorit të tretë, Rocket Lab zbuloi planet për të tentuar rikuperimin të paktën nëntë nga 22 misionet e planifikuara për vitin 2024. Megjithatë, kompania mbetet fleksibël dhe mund ta rregullojë këtë strategji bazuar në konsideratat operacionale, siç u demonstrua në vitet e mëparshme.

Ndërsa Rocket Lab vazhdon të rrisë frekuencën e lëshimit të Electronit të saj raketë, ajo është duke avancuar njëkohësisht punën në raketën e saj Neutron. Neutroni, i projektuar për të transportuar ngarkesa më të mëdha në orbitë dhe duke shfaqur ripërdorim nga fluturimi i tij i parë, është duke u zhvilluar. Peter Beck, CEO dhe Themeluesi i Rocket Lab, deklaroi gjatë thirrjes së fitimeve të Q4 se ata synonin të përfundonin ndërtimin e stendës së tyre të testimit Stennis deri në fund të marsit dhe të kryenin zjarre testimi të motorit të ri Archimedes menjëherë pas kësaj.

Beck la të kuptohet gjithashtu për mundësinë e lëshimit të Neutronit deri në fund të vitit, me kusht që testimi të përparojë pa probleme.

 

 

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.